In de spotlight: Pauline Weuring

Pauline Weuring richtte in 2010 haar foodblog Uit Pauline’s Keuken op. Ze begon met een gratis account op Blogspot met 300 bezoekers per maand. Inmiddels krijgt ze zo’n miljoen bezoekers per maand en is ze bezig met haar derde kookboek. ‘’Geen superfoods en gekke bessen, maar gewoon verse groenten en allerlei soorten granen.’’

Pauline kookt al van kleins af aan. Haar zus raadde haar daarom aan om een blog over eten te beginnen. Uit Pauline’s Keuken bewijst dat koken heus niet altijd moeilijk hoeft te zijn en je met een handvol ingrediënten iets lekkers op tafel kunt zetten. ‘’Tegenwoordig werk ik fulltime voor mijn website samen met mijn zusje. Zij werkt fulltime als contributor.’’

Foto: Uit Pauline's Keuken
Foto: Uit Pauline’s Keuken

Na zes jaar hard werken is Uit Pauline’s Keuken een van de grootste blogs van Nederland omtrent eten. ‘’Ik ben trots op het feit dat we dagelijks heel veel mensen inspiratie geven voor in de keuken, en dat dit ook echt werkt. Regelmatig word ik getagd op Instagram door bezoekers die recepten van mij gemaakt hebben. Dat vind ik heel cool om te zien! Ik zie dat mensen steeds meer zelf in de keuken gaan staan en een lekker gerecht maken, in plaats van naar pakjes of zakjes te grijpen,’’ vertelt Pauline. Maar een succesvolle website runnen is niet altijd even makkelijk: ‘’Ik kan doen wat ik zelf wil en ik kan mijn volledige creativiteit kwijt in mijn werk. Ik doe iets wat ik leuk vind en daar ligt ook wel een beetje een valkuil. Het stopt namelijk nooit. Je blijft altijd bezig, ook op vakantie.’’

Foto: Uit Pauline's Keuken
Foto: Uit Pauline’s Keuken

Verplicht zondigen

Een aantal jaar geleden bracht Pauline het kookboek Voedselzandloper uit en Live Love Eat. Momenteel is kookboek nummer drie onderweg. ‘’Mijn nieuwe boek heet Feel Good Food en komt dit najaar uit. In het boek staan bijna 90 nieuwe recepten. Eten waar je blij van wordt en eten dat goed voor je is. Ik ben blij dat de gezonde foodtrend nog steeds in is, maar dan wel op een normale manier. Geen superfoods en gekke bessen, maar gewoon verse groenten, peulvruchten, allerlei soorten granen. Ik hanteer zelf de 80/20 regel. Doordeweeks eet ik gezonde en voedzame maaltijden en in het weekend zondig ik, verplicht! Verder gaan we vanaf september weer mooie video’s maken voor YouTube en blijven we natuurlijk leuke recepten delen.’’

Foto: Uit Pauline's Keuken
Foto: Uit Pauline’s Keuken

Tips voor ondernemers

Voor vrouwen die er ook aan denken om een eigen onderneming te beginnen heeft Pauline nog een tip: ‘’Bepaal eerst welk doel je wilt nastreven en geef niet op. Het duurt zeker een aantal jaren voordat je misschien succes hebt. Ik heb mijn site de eerste drie jaar puur als hobby gezien. Het is daarom belangrijk dat je heel dichtbij jezelf blijft en dat je doet wat je leuk vindt en waar je goed in bent. Alleen dan kun je het volhouden en er uiteindelijk je business van maken.’’


Lees ook:

Gerelateerd

  • Groot make-up onderzoek

  • In de spotlight: business coach Mona Halhoul

  • Tony’s Chocolony opent winkel in Amsterdam

  • 100 Years of Beauty