Onenigheid over migranten in Duitsland

Er heerst onenigheid over de migranten in Duitsland. Volgens de Duitse politiek vindt er geen misbruik van vrouwen plaats in de opvangcentra. Politiebonden en organisaties voor vrouwenrechten denken daar anders over en beschuldigen de politiek ervan dat ze de problemen verbloemen.

Volgens Rainer Wendt, de voorzitter van de politiebond, zijn er veel meldingen van geweld en seksueel misbruik in de azc’s. Volgens de politiebond doet de Duitse politiek te weinig aan deze problemen. ‘Het is begrijpelijk dat de politiek de situatie wil kalmeren,’ zegt hij tegen persbureau Reuters. ‘Maar het negeren van het probleem werkt contraproductief. De realiteit wordt verbloemd.’

De Duitse Minister van Buitenlandse Zaken roept de bevolking op om zich niet te laten beïnvloeden door ‘geruchten op het internet’. Tijdens een persconferentie in Berlijn zei hij: ‘De federale autoriteiten doen onderzoek naar deze geruchten en vaak blijken ze niet waar te zijn. Natuurlijk moeten we er met een kritisch oog naar kijken, maar er is geen fundament voor het algemene wantrouwen naar vluchtelingen’.

Duitsland verwacht dit jaar 1,5 miljoen migranten. Dat is meer dan oorspronkelijk gedacht. Door gezinshereniging kan dit aantal nog hoger uitvallen.

 

 

Gerelateerd

  • Ik vertrek!

  • Mensen boos om Forever21 t-shirt

  • Koningin Máxima in Indonesië

  • Deze kleur is dé make-up trend voor de lente 2017