Nieuwe serie Het grote schrijversinterview met vrouwelijke schrijvers in De Balie

VPRO Boeken mag dan gestopt zijn: in De Balie wordt nog uitgebreid over literatuur gepraat. En wel met een nieuwe literaire reeks: Het Grote Schrijversinterview. In deze serie gaat De Balie-programmamaker Ianthe Mosselman met grote Nederlandse vrouwelijke schrijvers in gesprek in een twee uur durend diepte-interview. Op dinsdag 17 maart is de eerste aflevering en staat Astrid H. Roemer centraal.

Astrid H. Roemers veelzijdige oeuvre bestaande uit dichtbundels, toneelstukken, ‘dekolonisatieromans’ (zoals ze haar beroemde romantrilogie zelf omschreef) en liedteksten is veelvuldig geprezen en onder meer bekroond met de P.C. Hooftprijs. Tijdens deze avond interviewt programmamaker Ianthe Mosselman Roemer aan de hand van fragmenten uit haar werk. Hoe ontstaan haar verhalen? Hoe maakt ze van haar personages mensen? En welke schrijvers inspireren haar?

In deze serie interviewt programmamaker Ianthe Mosselman grote Nederlandse schrijvers over hun werk. Schrijvers die zij inspirerend vindt en die een imposant oeuvre hebben opgebouwd. Aan de hand van fragmenten wordt het publiek meegenomen door hun romans, verhalen en essays. Na de openingsaflevering met Astrid H. Roemer zet De Balie de reeks voort met Charlotte Mutsaers op 16 april, Saskia de Coster op 20 mei, Connie Palmen op 11 juni en Vonne van der Meer op 27 september.

Gerelateerd

  • Unieke stoel van Christien Meindertsma grote winnaar Dutch Design Awards 2016

  • Bol.com breidt assortiment uit met kleding

  • Een hoger uurtarief? 8 tips om succesvol te onderhandelen als freelancer

  • “Nederland wordt bekeken door het oogpunt van de man”