Nederlandse hockeysters waren volgens Ellen Hoog ‘best autistisch’ in het uitvoeren van rituelen

Het Nederlandse vrouwelijke hockeyteam was volgens oud-hockeyster Ellen Hoog ‘panisch en best autistisch’ in het uitvoeren van allerlei rituelen voordat een belangrijke wedstrijd werd gespeeld: “Een tijdje moest ik voor een wedstrijd op dezelfde muziek aan komen rijden en hetzelfde haarbandje dragen, maar dat heb ik kunnen afleren. Anders werd het écht dwangmatig.”

Ze keek ook steevast samen met Naomi van As voor iedere belangrijke wedstrijd The Notebook. Toen ze dit ritueel niet uitvoerden voorafgaand aan de EK-finale in Londen verloren de Nederlandse hockeyvrouwen. “We vertelden in de bus tijdens de terugweg dat we de film hadden overgeslagen. We waren nog niet uitgepraat of er werden een aantal meiden bijna agressief, haha”, zegt Hoog tegen Grazia.

Toen de Nederlandse hockeysters tweede werden tijdens de Olympische Spelen in Rio de Janeiro was de magie van het ritueel eraf. Zo zei hockeyster Carlien Dirkse van de Heuvel destijds volgens van Hoog: “Hebben jullie de afgelopen tien jaar steeds The Notebook gekeken en nu blijkt dat dit niet heeft geholpen.”

Gerelateerd

  • “Witteboorden agressie is een vorm van pesten en we doen er allemaal aan mee”

  • SoPr

    Trends 2015

  • Kinderwens speeddate: op zoek naar een homostel

  • Vrouw ontdekt rat in naad van jurk Zara