Mixen met de female touch

In Amerika is het vandaag Disc Jockey Day. Misschien ook een idee voor Nederland? Dance is namelijk een van onze bekendste exportproducten, maar succesvolle vrouwelijke dj’s zijn nog altijd schaars. Jammer eigenlijk, want er zijn ook ontzettend veel getalenteerde vrouwen. Hieronder een paar van de bekendste:

Isis

Isis was er al vroeg bij, in 1988 kocht ze op twaalfjarige leeftijd haar eerste houseplaat. Na een aantal jaren besloot ze te stoppen met school en groeide ze uit tot een van ’s werelds eerste vrouwelijke pioniers op het gebied van dancemuziek. Een paar jaar geleden stak ze de hits van Doe Maar in een nieuw jasje.

Wil je meer weten over Isis, lees dan hier het gesprek dat Nieuws.nl met haar heeft gehad: Dj Isis, pionier in een mannenwereld

Faya

Fajah Lourens maakte haar debuut in de dance-scene in 2011. Haar dj-carrière begon wat moeizaam maar Fajah is een echte doorzetter en ondertussen is ze een gevestigde naam. Fajah draait voornamelijk in clubs, sinds 2013 is ze resident dj in de Amsterdamse club NYX.

https://www.youtube.com/watch?v=r_P9PCxGQN0

Monica Geuze

De 20-jarige Monica Geuze is upcoming, met haar debuutsingle ‘Laten Gaan’ bestormde ze vorig jaar verschillende hitparades. Toen Monica begon. als vaste dj van Ronnie Flex, kon ze nog niet eens draaien. Daarom is ze lessen gaan volgen in een Amsterdamse studio en nu draait ze ook in clubs.

Shinedoe

De Amsterdamse dj Shinedoe begon met draaien in de jaren ’90. Door haar talent en unieke kijk op elektronische muziek is ze inmiddels een bekend gezicht in de internationale house en techno scenes. Ze is oprichter van het label Intacto.

Korsakoff

DJ Korsakoff heeft inmiddels haar strepen wel verdiend. Ze begon op achttienjarige leeftijd met draaien en doet dit voornamelijk in de hardcore-scene. In 2004 maakte Korsakoff samen met haar vriend dj Outblast misschien wel haar bekendste plaat ‘Unleash the Beast’.

Gerelateerd

  • Tips voor bikini’s en badpakken voor ieder figuur

  • Wat als je je kwetsbaar voelt in deze tijd van corona? Pleidooi om tranen en verdriet de ruimte te geven

  • Pleegzorg Nederland vraag aandacht voor dringend tekort aan pleegouders tijdens Week van de Pleegzorg

  • Dagmar van Weeghel

    In de spotlight: fotograaf Dagmar van Weeghel