“Melkchocolade binnenkort even gezond als pure chocolade”

Ben je gek op melkchocolade? Dan hebben Amerikaanse onderzoekers goed nieuws voor jou. Het is hen gelukt om de voordelen van pure chocolade aan melkchocolade toe te voegen, zonder de smaak ervan aan te tasten.

Pure chocolade zit boordevol antioxidanten die vrije radicalen bestrijden. Vrije radicalen kunnen schade aanrichten aan cellen en weefsels. Genoeg antioxidanten zouden op lange termijn ziektes kunnen voorkomen, zoals hart- en vaatziekten. Pure chocolade is dus niet alleen een lekkernij, maar ook nog eens gezond. Velen kunnen alleen de bittere smaak ervan niet waarderen en eten daarom liever melkchocolade. De laatst genoemde variant bevat geen gezondheidsvoordelen, maar daar komt binnenkort mogelijk verandering in.

Onderzoekers van de North Carolina State University hebben antioxidanten toegevoegd aan melkchocolade. Dat hebben ze gedaan door polyfenolen uit de vel die om een pinda heen zit, te halen. Deze vermengden ze met maltodextrinepoeder, een koolhydraat met een zoete smaak. Deze poeder voegden ze vervolgens toe aan de melkchocolade.

De onderzoekers onderwierpen tachtig proefpersonen aan de gezonde melkchocolade. Zij merkten geen verschil ten opzichte van de traditionele smaak.

De onderzoekers moeten momenteel nog nagaan of mensen met een pinda-allergie de chocolade zonder problemen kunnen verorberen.

Gerelateerd

  • not jet: de jas is de nieuwe jurk

  • Dit zijn de babyspullen trends en musthaves van dit moment

  • 10 misvattingen over seks

  • Geen nieuws is goed nieuws