Meisje doodgeslagen door ISIS toen ze probeerde te vluchten

Een 17-jarig meisje uit Oostenrijk dat meeging naar de Islamitische Staat is doodgeslagen. ISIS strijders zouden haar hebben vermoord, nadat ze probeerde te vluchten uit de basis van de militante groep in Raqqa.

Samra Kesinovic en de 15-jarige Sabina Selimovic, beiden van Bosnische afkomst, verdwenen in 2014. Thuis lieten ze een briefje achter met daar op geschreven: ‘’Zoek ons niet. We zullen Allah dienen en voor hem sterven’’. De twee reisden daarna samen via Turkije naar Syrië. Ze waren omgepraat door de Islamitische prediker Ebu Tejma in Vienna.

Trouwen

In Syrië aangekomen trouwden de twee jonge vrouwen met IS strijders. Samra en Sabina werden beiden gefotografeerd, gehuld in boerka’s en in hun hand een Kalasjnikov en omringd door gewapende mannen.

Sabina postte een bericht op Twitter met de tekst: ‘’Hier kan ik eindelijk vrij zijn. Ik kan hier mijn godsdienst uitoefenen en dat kon niet in Vienna’’ (haar Twitteraccount is inmiddels verwijderd). De 15-jarige overleed snel tijdens een gevecht in de stad. Samra schreef vlak na aankomst haar familie. Ze vertelde dat ze weg wilde, omdat ze niet tegen de agressiviteit van IS kon.

Vermoord

David Scharia, een Israëlisch deskundige van Counter-Terrorism Comittee (CTED), vertelt: ‘’We ontvingen informatie over twee jonge meisje van Bosnische afkomst uit Oostenrijk. Beiden zijn vertrokken naar IS. Eén van hen is gedood in een gevecht in Syrië en de andere is verdwenen”.

Mediabronnen uit Oostenrijk zeggen dat Samra is vermoord nadat ze probeerde te vluchten uit Raqqa. IS strijders zouden haar hebben doodgeslagen. Ministerie van Buitenlandse Zaken woordvoerder Schnöll wil nog geen commentaar geven over de situatie.


Lees ook:

Gerelateerd

  • Videopodcast De wereld van mijn dochter

  • De leukste culinaire uitjes in november

  • “Kinderbeha voedt onzekerheid over lichaam”

  • Acne zorgt ervoor dat je minder snel rimpels krijgt