‘iPad onderdrukt angst kinderen’

Moet je kind binnenkort onder het mes? Neem dan een iPad mee. Uit onderzoek blijkt namelijk dat het spelen van een spelletje op een iPad net zo effectief werkt om kinderen te kalmeren voor een operatie als een medicijn.

Aan het onderzoek dat werd uitgevoerd door het academische ziekenhuis in de Franse stad Lyon, deden 112 kinderen van tussen de vier en tien jaar mee. De helft van hen kreeg twintig minuten voor een operatie het kalmerende medicijn midazolam toegediend, de andere helft mocht een spelletje op een iPad spelen.

Ouders en twee onafhankelijke psychologen ontdekten dat kinderen even kalm werden van het medicijn als van het spelen op een iPad. Daarnaast ervoeren ouders minder stress als hun kind werd gekalmeerd met behulp van een iPad. Het onderzoek toont dus aan dat “het gebruiken van een iPad of een andere tablet een niet-medicinale oplossing is om stress rondom operaties op kinderen te verminderen”.

Mogelijk vraag je je af waarom het spelen van een spelletje op een tablet zo’n kalmerend effect kan hebben. Dat komt volgens de onderzoekers omdat het kinderen afleidt, waardoor ze minder stress ervaren voorafgaand aan de operatie.

Gerelateerd

  • Recycle Sint: geef speelgoed een tweede leven

  • Eindelijk! Taboebrekende webserie in Afrika

  • Vrouw laat zich door vijf grote cosmeticamerken een make-over geven

  • “Men weet nog heel veel niet over het vrouwenlichaam”