Meer Tindermatches door nieuwe functie(s)?

Tinderaars opgelet: Tinder introduceert een nieuwe feature die ervoor moet zorgen dat je meer matches krijgt. De functie, Smart Photos, geeft aan welke van jouw foto’s het meest in de smaak valt bij andere gebruikers.

Als je naar jouw mening te weinig matches krijgt, komt Smart Photos als geroepen. Wie deze functie gebruikt zou volgens Tinder namelijk twaalf procent meer matches krijgen dan voorheen.

Normaliter kies jezelf je profielfoto, maar het kan zomaar zijn dat andere gebruikers dit kiekje veel minder leuk vinden dan je denkt. Als je de nieuwe functie aanzet, wordt de foto die de meeste matches oplevert als profielfoto gekozen. Hoe de applicatie weet welk kiekje het meest in de smaak valt? Tinder toont foto’s die op je profiel staan aan gebruikers en houdt bij welke het vaakst tot een match leiden.

Je meest populaire foto wordt overigens niet als eerste aan alle gebruikers getoond. Als dit kiekje namelijk onderdelen bevat, zoals een paard of een biertje in je hand, waarbij een Tinderaar standaard naar links veegt, en je daarmee afwijst, wordt een andere profielfoto getoond.

De nieuwe fotofunctie wordt de komende tijd voor alle gebruikers beschikbaar gesteld.

Je profiel wordt aan meer Tinderaars getoond

Tinder werkt naast Smart Photos ook aan een andere feature die voor matches moet zorgen. De functie Tinder Boost belooft je profiel gedurende dertig minuten aan tien keer zoveel mensen te tonen als normaliter. Voor gebruikers met een premium-account is de functie gratis, andere Tinderaars moeten er een klein bedrag voor betalen. Het is nog niet bekend hoeveel.

De functie wordt momenteel getest in Australië en Engeland. Het is nog niet duidelijk wanneer en of de feature geïntroduceerd wordt voor alle Tinderaars.

Gerelateerd

  • Discriminatie zwangere vrouwen neemt niet af

  • “De weg naar voren in de gezondheidszorg is de weg van de preventieve in plaats van reactieve zorg”

  • 5 activiteiten die je in de voorjaarsvakantie naast carnaval vieren kunt doen

  • In de spotlight: Janneke van Heugten van VakerindeMedia.nl