Lustpil voor vrouwen, flibanserin geheten, blijkt lustdodend

De lustpil flibanserin belooft vrouwen meer bevredigende seks. Uit een onderzoek voor JAMA Internal Medicine is gebleken dat deze wonderpil in plaats van steamy vrijpartijen eerder hoofdpijn, slapeloosheid en vermoeidheid oplevert.

De onderzoekers zochten verschillende onderzoeken op waarin flibanserin-gebruiksters werden vergeleken met vrouwen die een neppil slikten. Ze vonden in totaal acht onderzoeken die niet erg betrouwbaar waren. Vijf van deze studies waren gepubliceerd en rapporteerden meer bevredigende effecten dan de drie ongepubliceerde studies die zij vonden.

In 2010 en 2013 is de pil al twee keer afgewezen door De Food and Drug Administration. Vorig jaar is hij toch toegelaten. De bijwerkingen die deze pil met zich meebrengt zijn niet bepaald bevorderlijk voor je seksleven. Naast hoofdpijn, slapeloosheid en vermoeidheid kun je jezelf ook duizelig voelen en wordt de kans op misselijkheid verdubbeld. Ook moeten vrouwen die de pil slikken hem ’s avonds innemen, mogen ze geen alcohol drinken en zes uur na inname niet autorijden.


 

Lees ook:

Gerelateerd

  • Deze hapjes voor Halloween maak je in een handomdraai

  • Het leven van modekoningin Anna Wintour

  • Bol.com breidt assortiment uit met kleding

  • In de spotlight: jurist Isa Kriens van De Kleine Activist