Liona nieuw kledingmerk voor voetbalvrouwen

Hoewel vrouwen een steeds belangrijkere rol krijgen in de voetbalsport, spelen zij nog vaak in mannenkleding. Leonne Stentler, oud-speelster van Ajax en de Oranje Leeuwinnen, heeft daarom een kledingmerk ontwikkeld speciaal voor voetbalsters. Dat meldt Waalwijk.nieuws.nl.

Mannenbroeken die te strak zitten, maar in een maat groter te lang zijn, shirts die te kort worden gemaakt zodat je in je blote buik staat bij een ingooi, allemaal dingen waar Leonne Stentler en haar teamgenoten vaak tegenaan lopen als voetballende vrouwen. Om die reden heeft zij het nieuwe voetbalkledingmerk Liona opgericht.

Liona het merk
Het nieuwe merk richt zich volledig op voetballende vrouwen. “Het moet duidelijk zijn dat er vrouwen op het veld staan, maar het moet wel bij voetbal passen.” Liona staat voor ‘leeuwin’ de bijnaam van de Nederlandse vrouwelijke internationals, maar is ook een variatie op Stentlers voornaam.

Traditioneel denken
“Vrouwenvoetbal is een andere sport dan mannenvoetbal”, zegt Stentler, die zelf onder andere voor ADO Den Haag en Ajax speelde. Niet alleen de sport is anders, ook de lichamen zijn dat. Sponsors van professionele clubs, zoals Adidas, maken wel vrouwenshirts. Maar volgens Stentler werden die niet gedragen: “In het eerste seizoen bij Ajax droegen we mannenshirts en broekjes. De shirts zaten veel te strak om de heupen en de broekjes stonden mooi bij de mannen, maar wij kregen er een dikke kont in.”

Geen rokjes
Het polyester tenue dat zij ontwierp, verkrijgbaar vanaf maat 128, kan vanaf mei 2016 door elke club worden besteld in de eigen clubkleuren. Ze zijn ook in de standaardkleuren van Liona te bestellen: bordeaux, antraciet en helderblauw. Vrijdag 13 mei zal Leonne de tenues presenteren aan de voetballende D en C meiden van voetbalclub WSC in Waalwijk.

Gerelateerd

  • Jacqui Brassey

  • Barbara Lammerts van Bueren

    20 jaar solomoederschap: een terugblik

  • Carools Column: Onthaasten

  • Hoe word je binnen een jaar betaald keynote spreker? Deel 1