LinkedIn laat je in het geheim een nieuwe baan zoeken

Ben je toe aan een nieuwe uitdaging, maar wil je je positie bij je huidige baas niet op het spel zetten? Met een nieuwe functie op LinkedIn kun je in het geheim zoeken naar een nieuwe baan.

LinkedIn is het ideale medium om naar een nieuwe baan te zoeken. Als je echter al een baan hebt, en je dat zo wilt houden, kan het lastig zijn om het sociale medium hiervoor in te zetten. Met de nieuwe functie Open Candidates, die hoogstwaarschijnlijk binnenkort beschikbaar komt in Nederland, is dat probleem verleden tijd.

De nieuwe feature maakt het mogelijk om in het geheim een signaal te geven aan recruiters dat ze je mogen benaderen. Je connecties en ook recruiters van het bedrijf waarbij je werkt, en degenen die verbonden zijn met hen, worden hier niet van op de hoogte gesteld.

Je kunt aan de recruiters doorgeven op welke locatie je wilt werken, in welke functie en sector je geïnteresseerd bent en wat je ervaringen zijn. Vervolgens kunnen zij contact met je opnemen, als ze interesse in je hebben.

Open Candidates is momenteel alleen beschikbaar in de Verenigde Staten, Groot-Brittannië, Canada en Australië. Maar LinkedIn laat weten de functie op korte termijn wereldwijd uit te rollen.

Gerelateerd

  • Deze Nederlandse vrouwen zorgen ervoor dat we straks meer vrouwen op het Oscar-podium zien staan

  • Meer Tindermatches door nieuwe functie(s)?

  • Musthave sneakers van SYOU voor de zomer

  • Venetië, Como of Rimini: welk kleurtype ben jij?