Liefde voor je huid, zo doe je dat!

Een paar jaar geleden ben ik bewuster gaan eten. Ik was te zwaar en ik voelde me vaak moe. Ook mijn huid zag er vermoeid uit. Er verschenen in die tijd mooie boeken over beautyfood. En Jesse van der Velde schreef dat ik ‘Voor altijd Jong’ kon blijven met zijn SuperFood recepten. Ik vind het geweldig dat we ons massaal herinneren dat wat we in onze mond steken, ons lichaam voedt. En dus ook onze huid. En ook al weten we het, nog steeds is de discipline om de juiste dingen te eten soms lastig op te brengen. Bij mij komt die met vlagen. Maar er zijn ook periodes dat mijn suikerverslaving mij weer in de macht heeft. Het gaat dan ook slechter met mijn huid.

Wat smeren we op onze huid?

Voeding is belangrijk en we doen allemaal ons best. Maar het is veel makkelijker om kritisch te kijken naar wat we op onze huid smeren. Want wat je op je huid smeert bepaalt ook jouw gezondheid. En dus de schoonheid van je huid. Catharine van Everdingen van Botanical Beauty begreep dat tien jaar geleden al. Toen zij op een landgoed in de Betuwe haar 100% natuurlijke cosmetica begon te produceren. Met kruiden uit eigen tuin en zorgvuldig ontwikkelde recepten, winnen haar producten aan populariteit. Haar motto is:” Smeer niets op je huid, wat je niet zou kunnen eten”. Dat klinkt mij als muziek in de oren!

Ademt jouw huid nog?

Jouw huid is het grootste orgaan van je lichaam. Daar mag je dus goed voor zorgen. Veel crèmes die overal te koop zijn, bevatten Vaseline of paraffine, die de natuurlijke vetten in jouw huid afbreken. Daardoor ontstaat een verslaving van de huid aan meer crème. Je merkt dat als je na het douchen een droge of trekkende huid hebt. Met een natuurzuiver product zoals die van Botanical Beauty wordt je luie huid wakker en kan weer ademen. Het helpt zelfs bij het herstel van eczeem, psoriasis en acné. Lees er alles over op www.botanicalbeauty.nl.

Meer tips voor een mooie huid

Catharine heeft nog meer tips voor een mooie, gezonde huid: “Behalve gezond eten en de juiste verzorgingsproducten help je ook je huid door veel water te drinken. Liefst twee liter per dag. Daarnaast is beweging belangrijk voor een goede doorbloeding van je huid. Maak elke dag een ontspannende wandeling in de buitenlucht. Dat helpt je aan een mooie teint.” Vervang ook vaak genoeg jouw beddengoed en overweeg een zijden kussensloop aan te schaffen. Heb jij meer tips? Laat het ons weten!

Mail & Win

Deze week mogen we via MamaShopt 3X twee mooie producten van Botanical Beauty weggeven. Wil jij een Multi Use Butter Calendula 100 ml t.w.v. 29 euro + een Rose water skin spray 30 ml winnen? Kijk dan hier!

Dit artikel is geschreven door gasthoofdredacteur Vivienne Westerhoud van Mamas.nl.

 width=
Multi Use Butter | Botanical Beauty

 

 width=
Rose Water Skin Spray | Botanical Beauty

Gerelateerd

  • Zenuwen bij het spreken? Gebruik deze tips!

  • coach kracht scheiding

    In de spotlight: Cherish Rose van Koester de kracht in jezelf

  • Zeeman wereldwijd geprezen om reclamespotje

  • Actrice en scenarioschrijfster Nadja Hüpscher: “Je bent een soort open wond”