De leukste uitjes in de herfstvakantie: van München verkennen tot betoverd worden door duizenden lichtjes

Het is bijna weer zover: herfstvakantie. Het ideale moment om een dagje of een paar dagen eropuit te gaan. Wij zetten de leukste uitjes voor je op een rij voor een onvergetelijke vakantie.

Word betoverd door duizenden lichtjes

Wil je een dagje weg met je (klein)kinderen? Laat je dan betoveren in attractiepark Slagharen. Van 5 oktober 2017 tot en met 7 januari 2018 is Miracle of Lights: een lichtjesparade met aansluitend een avondspektakel. Duizenden lichtjes, prachtige voertuigen, lasers, fonteinen, projecties, vuurwerk, artiesten en sfeervolle muziek veranderen het park ’s avonds in een sprookjesachtige omgeving.

Zeg ‘tot ziens’ tegen Nederland

Uitstapjes in eigen land zijn leuk, maar soms wil je er even helemaal tussenuit. Op stedentrip gaan is dan een goed idee. Zo is München een leuke stad om naar af te reizen. Voor een klein prijsje koop je vliegtickets naar München en in de stad is meer te beleven dan alleen het Oktoberfest. München staat bekend om haar historische gebouwen. Zo tref je midden in het centrum vier stadspoorten en het gezellige plein Marienplatz aan. Is het mooi weer? Maak dan een wandeling of picknick in De Englischer Garten; een park dat groter is dan Central Park in New York.

Duik de geschiedenis in

Maak kennis met alle facetten van archeologie in Nederland tijdens de Nationale Archeologiedagen op 13, 14 en 15 oktober. Het evenement, dat verspreid over heel ons land wordt gehouden, brengt het verleden tot leven en geeft een unieke kijk in wat er in de bodem verborgen zit en zat. Van een meegraafdag tot een archeologische fietstocht en van een theatervoorstelling tot lezingen, het is allemaal bij te wonen.

Laat je inspireren en verwonderen

Laat je van 21 tot en met 29 oktober inspireren en verwonderen tijdens het grootste designevenement van Noord-Europa: de Dutch Design Week. Maak een ontdekkingsreis langs 110 locaties in de stad Eindhoven waar nieuw werk van 2.500 designers getoond wordt. Het thema dit jaar is ‘Stretch’. Hiermee wil de Dutch Design Foundation zowel deelnemers als publiek stimuleren om zich buiten hun comfortzone te wagen. Een inspirerend uitje dus!

Kijk je ogen uit bij de Strontrace

Houd je van zeilen? Dan is de zeilrace Strontrace in Workum van 20 tot 28 oktober een bezoekje waard. Mogelijk vraag je je af waarom de zeilrace naar stront is vernoemd. Dat komt omdat vanaf daar vroeger stront werd vervoerd naar de Bollenstreek. Tijdens het evenement worden er talloze activiteiten gehouden. Zo kun je van 20 tot en met 23 oktober het Liereliet Festival bijwonen. Hierbij staan liederen over de zee en de zeevaart centraal. Kinderen strijden 21 oktober tegen elkaar tijdens het klompzeilen, waarbij de vracht een zelfgeschreven lied is.

Gerelateerd

  • In de spotlight: gastronoom Eva Flantua van Studio Daagsch

  • Zo zien auto’s eruit als kinderen ze ontwerpen

  • Stichting Achterblijvers zet zich in voor mensen in een gedetineerde relatie

  • In 2020 eerste vrouw op dollarbiljet