Leukste healthy en happy apps voor op je smartphone

We kunnen bijna niet meer zonder: de smartphone. Hoewel we soms best een beetje mogen afkicken en dat ding aan de kant mogen leggen, kan je smartphone ook hartstikke handig zijn. Of gewoon even schaamteloos vermaak. ’s Avonds op de bank ploffen na een dag werken en zonder na te denken je insta-feed checken. Zolang je niet te veel en te lang op je telefoon zit, is daar niks mis mee. Wat zijn nou de leukste apps op het gebied van food en health? En dan laten we the usual thing (insta, pinterest, youtube, Facebook, WhatsApp etc.) even achterwege. Wij hebben de leukste apps voor jou op een rijtje gezet.

Wunderlist

Ik ben gek op lijstjes. Boodschappenlijstjes, to do, to buy, receptjes die ik wil maken, hotspots waar ik heen wil, lijstjes met leukste apps. Met de Wunderlistapp maak je heel makkelijk lijstjes en vink je snel af wat je hebt gedaan. Je kunt ook lijstjes delen met mensen. En voor dingen die je echt niet mag vergeten, stel je een herinnering in. Beschikbaar voor iOS en Android.

Headspace

Headspace is een mindfullnessapp. Niks zweverig of ellenlange mindfullness sessies. Korte, down to earth oefeningen. Ideaal om je dag mee te starten, als je niet in slaap komt of bijvoorbeeld vlak voor een maaltijd om mindfull te eten. Kies een oefening uit, maak jezelf comfortabel en je zult zien dat je je daarna minder gehaast voelt. Er zijn ook meditaties voor onderweg; zo ben jij overal helemaal zen. Beschikbaar voor iOS en Android.

7-minute workout

Binnen 7 minuten een HIIT-workout. Ideaal gezien doe je elke dag eentje. Ga je voor abs, billen of benen? Kies de work-out die je wil doen en werk jezelf in het zweet. Na 7 minuten ben je al klaar. Of plak er een paar achter elkaar natuurlijk. Beschikbaar voor iOS en Android.

Foodie

De Foodie app maakt al je foodfoto’s instagramable. Je hebt filters speciaal voor brood, fruit en koffie en nog veel meer. Dit mag natuurlijk niet ontbreken op de smartphone van een Foodie. Beschikbaar voor iOS en Android.

OneFit

Regelmatig verschenen er al wat blogjes over OneFit op I Love Health. OneFit is een flexibel en leuk sportabonnement. In plaats van 1 abonnement af te nemen bij 1 sportschool of club, kun je bij OneFit van alles doen. De ene week een yogalesje hier, de andere week een bootcamp daar. Als je iets nieuws wilt dan hebben ze dat gewoon voor je. Handig toch. Beschikbaar voor iOS en Android.

Urban Journalist

Urban Journalist deelt met jouw lijstjes van favoriete en leuke hotspots in elke stad die je kunt bedenken. Je kunt zelf ook lijstjes maken met hotspots waar jij graag komt en deze delen met je vrienden. Zo ben jij altijd op de hoogte van de places to be. Beschikbaar voor iOS en Android.

Daylio

Daylio is een dagboek en stemmingstracker in 1. Neem elke dag 2 minuutjes de tijd om je stemming en activiteiten voor die dag in te voeren en schrijf kort wat op. Misschien ontdek je wel bepaalde patronen en gewoontes of helpt het je om nieuwe gewoontes te creëren. Zorg goed voor je mind en sta af en toe even stil. Beschikbaar voor iOS en Android.

Foodsy

Foodsy is echt een uitvinding. Nooit meer wachten op je koffietje of to-go maaltijd op het station. Bestel van te voren wat je wil bestellen via de Foodsy app en het staat klaar op het tijdstip dat jij op het station bent. Ideaal als je over moet stappen, toch? Je betaalt van te voren al je bestelling, dus je hoeft alleen maar langs te rennen. Voor gewoon dezelfde prijs als in de winkel. Je kunt Foodsy gebruiken op Amsterdam Centraal, Bijlmer Arena, Amsterdam Zuid, Den Haag Centraal, Leiden Centraal, Rotterdam Centraal en Utrecht Centraal. Beschikbaar voor iOS en Android.

Activiteiten

Op de activiteit-app van jou iPhone kun je jouw stappen tellen, energie verbruik zien en vind je jouw slaap analyse. Leuk en handig om af en toe te checken. Daarnaast heb je een mindfulness tool, kun je allerlei info vinden over voeding, je hartslag bekijken en lichaamsmetingen bijhouden. Beschikbaar voor iOS.

Wat is jouw favo app?

Dit artikel is geschreven door I Love Health.

Gerelateerd

  • De Wereld van mijn Dochter Videopodcast

  • In de spotlight: cameravrouw Myrthe Mosterman

  • ‘Hollywood heeft te weinig vrouwen’

  • Zo pof je tamme kastanjes