Koningsdag 2016: de leukste kinderactiviteiten in grote steden

Het is bijna zover: Koningsdag 2016. Op 27 april kleurt heel Nederland weer oranje! Er is op die dag genoeg te doen voor jong en oud. Voor de ouders onder ons zetten we de leukste koningsdagspelletjes, kinderfeesten en andere bijzondere kinderactiviteiten tijdens Koningsdag in grote Nederlandse steden op een rij.

 • Kinderactiviteiten Rotterdam

  Verspreid door heel Rotterdam zijn talloze activiteiten voor kinderen tijdens Koningsdag. Zo zijn er speciaal voor kinderen vrijmarkten op de Nieuwe Binnenweg en de Witte de Withstraat. Daarnaast kunnen kinderen onder het genot van muziek van een kinder-dj en discoshow sportief doen tijdens de Royal Rollerdisco op het Deliplein. Ook is er een koningskermis met meer dan zestig attracties voor jong en oud. Als afsluiting van Koningsdag barst er ’s avonds spectaculair vuurwerk los op een drijvend ponton op de Maas. Bekijk hier welke kinderactiviteiten er nog meer te doen zijn in Rotterdam.

 • Koninklijke graffiti in Amsterdam

  In Amsterdam is er tijdens Koningsdag genoeg te beleven voor de kleintjes onder ons. Zo staat het Vondelpark volledig in het teken van kinderen. Ze kunnen hier speelgoed en andere spullen waar ze op uitgekeken zijn slijten, of juist pareltjes kopen. Daarnaast is het jaarlijkse Bredewegfestival in Amsterdam Oost een belevenis voor families. Struin over de vrijmarkt en kijk je ogen uit bij het circus. Tot slot is de NDSM Vrijhaven de moeite waard om te bezoeken. Verwacht onder meer een kindervrijmarkt, het kindertheatergezelschap Poespas met Nina Beem, dj’s Nebtik-Nebbis&Tiekie en de tienjarige dj CJ. Verder kunnen kinderen hun eigen koninklijke graffiti, heerlijke smoothies maken en aan leuke spelletjes deelnemen. Kijk hier voor alle kinderactiviteiten tijdens Koningsdag in Amsterdam.

Koningsspelen Hq Flickr.com Pascal Scheffers (CC BY 2.0)
Fotocredit: Flickr.com Pascal Scheffers (CC BY 2.0)
 • Spetterend vuurwerk in Utrecht

  Het Julianapark in de wijk Zuilen, het park Lepelenburg in het centrum en de Jan Muschlaan in Utrecht Oost worden tijdens Koningsdag omgetoverd tot kindervrijmarkt. Verder is er onder meer een fietsversierwedstrijd. De Utrechtse burgemeester Jan van Zanen reikt een prijs uit aan het kind met de mooiste fiets. Daarnaast is er een kinderfietsoptocht, een stoeikussen en een gladiatorenkussen in Utrecht Oost en een lampionnenoptocht in de wijk Hoograven. In de laatst genoemde wijk wordt Koningsdag traditiegetrouw afgesloten met spetterend vuurwerk. Bekijk hier het hele koningsprogramma van Utrecht.

 • Losgaan in Almere

  Het belooft weer een gezellige feestdag te worden in Almere. Zo zijn er op het evenemententerrein bij het Lumièrepark leuke activiteiten te beleven voor kinderen. Ze kunnen genieten van de Kidz Dj Oranje Show, Kidz Magic Show en verschillende dansdemonstraties. Daarnaast laten Quintus de Paarse Goochelaar en JustinCase hun goochelkunsten zien en zijn er springkastelen en stormbanen. Bekijk hier en hier het hele kinderprogramma.

 • Buurtfeesten in Den Haag

  Verspreid over de hele stad zijn er vrijmarkten en buurtfeesten, zoals op de Denneweg, Frederik Hendriklaan en Thomsonlaan. Verder kunnen kinderen hun hart ophalen in het Huijgenspark. Als vanouds is daar Kinderkoningsdag. Kinderen kunnen onder meer deelnemen aan workshops, luisteren naar een verhalenverteller en genieten van optredens van buurtbewoners, kinderen, muzikanten en bandjes. Kijk hier voor meer informatie.

Koningsdag kind HQ Flickr.com spotter_nl (CC BY 2.0)
Fotocredit: Flickr.com spotter_nl (CC BY 2.0)
 • Voetballen in Eindhoven

  Ook in Eindhoven is er genoeg te doen voor kinderen op Koningsdag. Zo kunnen ze hun spullen uitstallen op onder meer de rommelmarkten op Wilhelminaplein en het NRE terrein aan de Nachtegaallaan. Op beide plekken kunnen koters ook hun talent tonen op een open podium. Verder is bij het NRE Terrein een voetbaltoernooi, een BMX race, een springkussen en eten en drinken uit regionale en internationale keukens. Ook in de wijk De Bergen zijn talloze Koningsdag-spelletjes te doen. Kijk hier voor het hele kinderprogramma.

 • Ponyrijden in Groningen

  In Groningen kunnen niet alleen ouders een dansje wagen tijdens Koningsdag, ook kinderen. Zo is er een kinderdisco met dj Nick van Putten op de Vismarkt, de Telekids Discoshow op de Grote markt en de Coolkidsparty op de Ossenmarkt. Verder kunnen ze in de Oranjebuurt een ritje maken op een pony en op de Lichtboei meedoen aan een stoelendans en andere Koningsdag-spelletjes. Check hier alle kinderactiviteiten.

Koningsspelen koningsdag HQ Flickr Pascal Scheffers (CC BY 2.0)
Foto: Flickr Pascal Scheffers (CC BY 2.0)
 • Survivalbaan in Nijmegen

  Op Koningsdag vinden er talloze kinderactiviteiten plaats in Nijmegen. Koters kunnen zich op de Goffertweide uitleven op springkussens, een hindernisbaan en survivalbaan. Ook kunnen ze boogschieten, klimmen op de klimwand, kratten stapelen en andere spelletjes doen. Verder kunnen de kleintjes onder ons hun spullen verkopen op Wedesteinbroek en Leuvensbroek. Tot slot is er in de wijk Lent genoeg te doen voor kinderen: van een kinderfietstocht tot een zeepkistenrace en van een glibber glijbaan tot een bungeetrampoline. Kijk hier en hier voor het hele programma.

Koningsspelen koningsdag HQ Flickr.com Roel van Deursen (CC BY 2.0)
Foto: Flickr.com Roel van Deursen (CC BY 2.0)

Lees ook:

Gerelateerd

 • Anne Nooshin showt haar Hunkemöller swimwear-collectie

 • Grasp: Fietsslot met vingerafdrukscanner

 • In de spotlight: Annerieke Vonk van Vier het Leven

 • Kunstwerken eten bij The Storage Room