Koningin Máxima spreekt bij The Innovation Summit van TheNextWomen en OPZIJ

Koningin Máxima spreekt maandagochtend 23 mei 2016 in Pakhuis West in Amsterdam bij The Innovation Summit, waar vrouwelijk ondernemerschap centraal staat. Ondernemersplatform TheNextWomen en maandblad OPZIJ organiseren het evenement om vrouwelijke start-ups, scale-ups, investeerders en bedrijfsleven met elkaar in contact te brengen.

The Innovation Summit vindt voor de vijfde keer plaats.Koningin Máxima houdt haar toespraak mede in haar hoedanigheid van speciale pleitbezorger van de secretaris-generaal van de Verenigde Naties voor inclusieve financiering voor ontwikkeling en als lid van het Nederlands Comité voor Ondernemerschap en Financiering.

‘Ondernemers en het corporate bedrijfsleven zijn nu nog te veel twee gescheiden werelden, terwijl ze elkaar juist nodig hebben om te groeien’, benadrukt Simone Brummelhuis, oprichter van TheNextWomen.

TheNextWomen en OPZIJ willen deze twee groepen actief bij elkaar brengen, omdat ze elkaar anders amper tegenkomen. ‘Het bedrijfsleven is een wie-kent-wie-netwerk. Door het netwerk van vrouwen uit te breiden, ondersteunen we hen om hun ambities waar te maken’, zegt OPZIJ-hoofdredacteur Irene de Bel.

Omdat technologie een steeds belangrijkere rol speelt in alle sectoren, is er extra veel aandacht voor technologie met sprekers als Gillian Tans van Booking.com, Ida Tin van Clue, Joëlle Frijters van Improve Digital, Marcel Molenaar van LinkedIn en robotica-hoogleraar Vanessa Evers. Naast workshops coderen, online marketing en privacy van client data, is er een Innovation Alley waar start-ups hun nieuwe producten presenteren en vindt de finale van de pitchcompetitie plaats. Ook wordt theNextWomen100 bekendgemaakt met de beste vrouwelijke ondernemers.

Gerelateerd

  • Vijf tips voor zelfstandige kinderen

  • Onderzoek naar kansen tijdelijk designmuseum

  • 7 geweldige wandelingen die je gemaakt moet hebben

  • In de spotlight: Diana Renfurm van Wij Scheiden