Je koffer inpakken als een pro? Zo doe je dat!

Met vakantie gaan is heerlijk, maar je koffer inpakken is soms net wat minder. Sommige mensen vinden inpakken zelfs zo vervelend, dat ze er acute vakantiestress van krijgen. Want is die koffer niet veel te zwaar? En hoe krijg je überhaupt al die schoenen, kleding, boeken en camera in één stuk bagage? We geven je graag een paar tips, zodat jij deze vakantie gerust op vakantie kunt zonder inpakstress.

Leg alles op je bed of tafel, voor je het in je koffer stopt

We nemen bijna allemaal te veel mee als we met vakantie gaan. Het is daarom slim om alles eerst uit te stallen op je tafel of neer te leggen op je bed, voordat je het in je koffer stopt. Zo heb je een duidelijk overzicht van wat je allemaal van plan bent om mee te nemen en zie je ook sneller of je bijvoorbeeld veel te veel zomerkleding mee hebt en te weinig warme truien. Leg dus in eerste instantie alles neer wat je mee wilt nemen en probeer jezelf daarna te dwingen om een aantal items terug te leggen en eventueel te verwisselen voor iets dat je nog mist.

Neem minder kleding mee en meer accessoires

Het is heel logisch dat je er leuk uit wilt zien tijdens je vakantie, maar de kans is groot dat je een paar outfits hebt die je het lekkerst en leukst vindt zitten. Probeer hier verschillende accessoires bij te zoeken, in plaats van nog meer outfits mee te nemen. Zo kun je er elke dag toch een beetje anders uit zien, zonder dat je veel meer kleding mee neemt.

Dit is de manier om je kleding in je koffer te stoppen

Weet je wat de ultieme manier is om extra veel kleding in je koffer te krijgen? Door je kleding op te rollen! Vergeet dus het vouwen, maar rol je kleding op en bespaar zo veel ruimte. Vergelijk het even met een slaapzak, die vouw je ook niet op toch? Je bergt een slaapzak zo op omdat je het dan veel strakker kunt oprollen, je perst alle lucht er uit en uiteindelijk neemt die grote deken ineens veel minder ruimte in. Zo werkt dat ook een beetje met kleding.

Reis je met ingecheckte bagage of alleen met handbagage?

Een laatste tip: reis je met ingecheckte bagage? Vergeet dan niet dat je ook handbagage mag meenemen. Als je echt nog spullen hebt die je mee wilt nemen, maar die niet in je ingecheckte koffer passen, dan kun je eventueel ook nog per persoon een klein koffertje of sporttas meenemen (die natuurlijk binnen de afmeting-regels van de airline passen waarmee je vliegt) als handbagage.

Lees je graag op reis? Neem een eReader mee in plaats van verschillende boeken

Veel vakantiegangers lezen graag als ze op reis zijn. Het is dan heel verleidelijk om verschillende boeken in te pakken, maar dat neemt natuurlijk enorm veel ruimte in. Het is dan veel slimmer om een eReader mee te nemen. Dit apparaatje is vaak lekker dun en je kunt er onwijs veel boeken (en soms zelfs tijdschriften) op kwijt.

Dit artikel is geschreven door We Are Travellers.

 

Gerelateerd

  • Nederlandse ziekenhuizen stoppen met aanbieden NIPT

  • Oppassende opa’s en oma’s: zo behoud je een goede relatie met hen

  • De kracht van Maria Galland

  • 7 feministische Halloween kostuums