In de spotlight: Simone Lip

Simone Lip van ‘Inzet voor Borstvoeding’ geeft workshops en tips over alles rondom borstvoeding. ‘’In de kraamtijd word je begeleid in borstvoeding door de kraamverzorgster. Als die is vertrokken blijven er vragen. Dan is er een soort gat.’’ Simone helpt deze vragen te beantwoorden.

Simone begon met ‘Inzet voor Borstvoeding nadat ze vragen kreeg van haar vrienden en collega’s over borstvoeding. Waar koop je mooie en praktische borstvoeding bh’s en welke borstvoedingsproducten schaf je nu wel of niet aan? Ze ging op zoek naar antwoorden via sociale media en zocht contact met verschillen mensen in de zorg. ‘’Daarnaast gingen vele zwangere- en pas bevallen vrouwen mij volgen op sociale media. Mede doordat ik begon met schrijven over mijn ervaringen tijdens de borstvoedingsperiode van mijn eerste kind,’’ vertelt Simone. ‘’Op een dag werd ik gebeld door iemand die mij volgde op Twitter. Ze zocht iemand voor de Negenmaandenbeurs die juist niet wilde vertellen over de theorie van borstvoeding geven, maar iemand die juist praktische tips rondom borstvoeding met de bezoekers wilde delen.’’ Nog geen twee dagen later had Simone een workshop in elkaar gezet met verschillende thema’s rondom borstvoeding. Het is haar droom om een e-cursus te ontwikkelen met alle thema’s erin die ze nu in haar workshops geeft.

Taboes

Op borstvoeding in het openbaar en kolven op de werkvloer rust vaak nog een groot taboe. Volgens Simone moet borstvoeding in het openbaar gewoon kunnen: ‘’Wees jezelf en voed je kind wanneer dit nodig is, ook in het openbaar. Het geeft je rust wanneer je weet dat je na je bevallingsverlof ook nog een langere tijd borstvoeding kan geven.’’

Nieuwsgierige mannen

Simone ontmoet ook veel mannen die positief denken over borstvoeding. ‘’De mannen die in de workshops mee komen willen graag net zoveel weten als de vrouwen. Zij willen hun vrouw kunnen ondersteunen tijdens de borstvoedingsperiode. Ze willen weten hoe het gaat en wat het inhoudt. Mannen gaven vaak aan dat ze graag de oplossingen wilden weten als hun vrouw het even niet meer weet of in tranen uitbarst. Dan wordt die rol als partner belangrijk, die partner geeft rust en biedt oplossingen.’’

Ook buiten de workshops staat Simone altijd open voor vragen. ‘’ Omdat het mij raakt als iemand graag iets wil vinden of bereiken, maar zelf niet verder komt. Dan zet ik alles op alles voor die persoon. Zeker omdat ik zelf die weg heb bewandeld. Zwanger zijn, een kindje krijgen en borstvoeding geven. Op jezelf vertrouwen is zeer zeker het belangrijkst tijdens deze tijd, maar o zo fijn als je het echt niet weet en je de juiste tip krijgt aangereikt.’’ Ga voor alle tips over borstvoeding naar Inzet voor Borstvoeding.

Gerelateerd

  • Beyoncé brengt merchandise uit voor kerst

  • In de spotlight: Milou Cornax

  • “Vooral vrouwen sturen vrouwonvriendelijke tweets”

  • Nederlanders om in de gaten te houden: regisseur Milou Gevers (29)