In de spotlight: Barbara Gemin

Barbara Gemin heeft haar eigen mobiele massagesalon We Like Massage en een Facebookproject dat zieke mensen in Amsterdam steun biedt. Naast dit drukke leventje, zorgt ze ook voor haar tweeling Nio en Jett (10) en voor Ryu (4).

We Like Massage
Barbara is eigenaresse van een mobiele massagesalon. Dat betekent dat zij en haar collega’s op locatie masseren. Bijvoorbeeld bij mensen thuis, bij bedrijven, evenementen en bij hotels. We Like Massage is een bedrijf, met een duidelijke tagline: ‘A mobile massage company for awesome people’. Barbara voegt hier aan toe: “Ik vind al mijn klanten bijzondere mensen.”

We Like Massage is groeiende en wordt zelfs uitgebreid. “Zeer binnenkort ga ik mijn bedrijf uitbreiden met een keten van pop-up wellnessboutiques. Of zoals ik ze noem: ‘beautiques’. Naast een spa, kan je kleding, accessoires en andere leuke dingen voor jezelf kopen. De aanadacht wordt gegeven aan je innerlijk leven. Zo doet er ook een team van coaches, een tarotlezer en astrologe mee.”

Ziekenboeg Amsterdam
Naast We Like Massage heeft Barbara nog een mooi project om trots op te zijn: Ziekenboeg Amsterdam. Dit is een Facebookgroep voor Amsterdammers die wel wat hulp kunnen gebruiken als ze ziek zijn. Een zieke kan een oproep plaatsen met daarin de vraag naar hulp, vrijwilligers melden zich aan en verdere details worden privé besproken.

“Ik ben nooit ziek maar in 2012 was het raak: ik zat een week lang allen thuis met een fikse griep en drie kleine kinderen. Gelukkig kwam mijn moeder iedere dag even langs om een beetje op te ruimen en mijn kinderen eten te geven. Toen dacht ik: ‘wat als je dat niet hebt? Geen familieleden of vrienden in de buurt die snel kunnen bijspringen.’”

Uit dit idee ontstond de populaire Facebookgroep. Inmiddels hebben ook andere steden een ‘Ziekenboeg’. Barbara wil uitbreiden met een applicatie, waardoor er meer mensen sneller bereikbaar zijn. “Het zou echt geweldig zijn als ik daar investeerders voor zou vinden!”

Privé
Hoe Barbara dit allemaal combineert met haar privé leven? “Ik heb een sterke ‘go with the flow’ mentaliteit. Ik kan en wil mij niet druk maken om details en als iets niet gaat of lukt, schuif ik het door naar de volgende dag of week zonder mij daar echt schuldig over te voelen. Ik zit er wel aan te denken om een oppas of nanny erbij te nemen voor na schooltijd tot in de avond. Een extra iemand in huis kan zoveel rust geven. Dat geeft mij de kans om rustig een boekje voor te lezen aan de kleinste, terwijl de nanny de tweeling helpt met hun huiswerk.”

 

Meer bijzondere vrouwen:

 

Gerelateerd

  • Romy Monteiro wint en straalt in Dennis Diem

  • Nieuwe verdovingstechniek in de tandartsstoel: neusspray!

  • In de spotlight: Daisy Oppelaar van I Love Health

  • Bijzondere modeshow tijdens FashionWeek Amsterdam: collectie gemaakt van afdankertjes Koningsdag