In de spotlight: Annamijn en Josefien Beijeman

Annamijn (17) en Josefien (15) zitten beiden nog op de middelbare school maar hebben nu al een eigen bierbrouwerij op hun CV staan. Samen met hun vader Wilfran bedenken en brouwen zij craft beers met een ‘vrouwelijke touch’.

Voordat de bierbrouwerij in Breukelen bestond, zijn de zussen altijd al veel met eten en drinken bezig geweest. Die inspiratie kwam voornamelijk van hun vader Wilfran. “We zijn bezig geweest met het maken van het ideale brood. Dat hebben we na een klein jaar gevonden. Het brood werd zelfs uit onze kluisjes op school ‘gestolen’. Alleen zagen we onszelf geen bakker worden. We kwamen op het idee om iets nieuws te vinden waarmee wij aan de slag konden.”

Bier met ‘vrouwelijke touch’
Deze nieuwe bezigheid werd het brouwen van craft beers: bieren die gebrouwd worden door kleinschalige en lokale brouwerijen. “Wij brouwen bieren die zowel voor mannen als voor vrouwen zijn. Echter proberen wij daarbij iets meer aandacht aan de vrouw te besteden. Dit uitgangspunt is ontstaan nadat wij merkten dat de ‘craftbeerwereld’ bestaat uit ongeveer 50% man en 50% vrouw. Maar er wordt met name op de man gefocust. Dit zie je bijvoorbeeld aan de etikettering. Zo kwamen we op het idee om de rollen een beetje om te draaien. Bij ons is de ‘vrouwelijke kant’ op diverse aspecten terug te vinden.”

Bij de ontwikkeling van de bieren hebben zowel mannen als vrouwen de bieren geproefd, waarbij de vrouwen in de meerderheid waren. “De op- en aanmerkingen van de vrouwen wogen zwaarder mee. Verder zijn de vrouwelijke aspecten van onze bieren terug te vinden in de etikettering.” Hiervoor is samengewerkt met kunstenaressen. In de etiketten komen sterke vrouwelijke karakters naar voren (zie fotoserie bovenaan artikel). Ook is The Sisters Brewery momenteel bezig met een vrouwelijke glasblazers om glazen te creëren die bij de bieren passen.

Familiebedrijf
Naast het drukke scholierenleven van Annamijn en Josefien, waarbij Annamijn zelfs in haar eindexamenjaar zit, weten de zussen toch tijd vrij te maken voor de brouwerij. “Wat het leuke, maar ook intensieve, aan een familiebedrijf is, is dat wij eigenlijk nooit klaar zijn met dingen doorspreken. Privé loopt met zakelijk door elkaar, en andersom.”

Annamijn en Josefien zullen de komende jaren geen gewone bijbaantjes aannemen, maar al hun beschikbare tijd in The Sisters Brewery steken. “We willen er een succesvol familiebedrijf van maken waar craft beer van hoge kwaliteit- en het maken van ‘kunstwerken’ met een vrouwelijke touch het doel is. We durven niet te zeggen waar dit eindigt maar ‘the sky is the limit.’”

Crowdfunding
Om hun assortiment uit te breiden, is The Sisters Brewery een crowdfundproject gestart. Het doel is om op 22 oktober minimaal 30.000 euro opgehaald te hebben. Klik hier om ze te helpen.

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen kan via de Facebookpagina.

 

Lees ook:

Gerelateerd

  • In de spotlight: organisatie adviseur en promovendus Rosemarie Mijlhoff

  • In de spotlight: Anne Raaymakers van Fanfactor

  • Topmodel Gigi Hadid in een notendop

  • Must-have modeboeken die niet mogen ontbreken in je collectie