Ipad en Tab kindvriendelijk

Hoe kinderen online te beschermen

Ouders beschermen hun kinderen slecht online. 65% van alle ouders zet wel eens een foto van hun kinderen online. Zij beseffen vaak niet hoe gevaarlijk dit kan zijn.

Het lijkt zo leuk en onschuldig: een foto van je vrolijke peuter in het zwembadje, of een foto van je blote kleuter aan het strand. Maar wat als deze foto’s bij de verkeerde mensen in handen komt en uiteindelijk op kinderpornosites belandt?

Er wordt vaak over geschreven en voor gewaarschuwd, maar toch komt het nog te vaak voor. Op Facebook lijkt het onschuldig, maar de werkelijkheid is helaas anders.

Eerder dit jaar werd ook bekend gemaakt hoe makkelijk WhatsApp content (onderdeel van Facebook) gehackt kan worden. Wie weet wat minderjarigen allemaal via deze chatservice naar elkaar sturen..

YouTube is razend populair. Ook bij kinderen. Helaas zijn niet alle filmpjes op internet voor kinderogen bestemd. Op je tablet kan je je kinderen hier makkelijk tegen beschermen. In het filmpje hieronder wordt stap voor stap uitgelegd hoe je dat doet.

http://videogoblin.com/videoplayer?key=c8cb08e5f2c4ce29141e77cdf70987cc

Niet alleen de privacy van kinderen is belangrijk, ook dat van volwassenen kan altijd beter beschermd worden. Zo staat Facebook er om bekend dat zij persoonlijke gegevens doorspeelt aan derden. Bijvoorbeeld wanneer je inlogt via Facebook op een nieuwe applicatie. Dit risico verminderen? Kijk eens hier.

 

Gerelateerd

  • Meer genitaal verminkte vrouwen in België

  • Arine Vlieger

    In de spotlight: kinderarts Arine Vlieger

  • In de spotlight! Marlies Katy Smit

  • Yvette Belt-Beekman