Hapjes voor oudejaarsavond

Vier je oudejaarsavond thuis? Gezellig met je gezin, familie, vrienden of buren? Ik heb de perfecte hapjes voor deze avond op een rijtje gezet.

Camembert uit de oven met een zoete topping

De zoete zuidvruchten zijn erg lekker bij het zoute van de camembert. Dit camembert recept uit de oven met een zoete topping is een leuk gerecht om als borrelhap, voorgerecht of zelfs als nagerecht te serveren. Je hebt er weinig werk aan én zet een spectaculair gerecht op tafel!

Gerookte zalm dip met mierikswortel

Deze gerookte zalm dip met mierikswortel is een leuke hapje voor de borreltafel. Of serveer het in hele kleine glaasjes als amuse bij een feestelijke dinertje. Serveer er dan toast van (brioche) brood bij. Bij de borrelhap kan je toastjes of een stokbroodje serveren.

 width=

Bruschetta met verschillende toppings

Bruschetta is een Italiaanse klassieker. Het bestaat uit gegrild ciabatta brood, wat wordt ingesmeerd met knoflook en besprenkeld met een goede olijfolie, zout en peper. Je kunt het beleggen met tomaten, mozzarella, gedroogde ham, salami, pesto, etc. wat jij maar lekker vindt. Hierbij een voorbeeld van bruschetta met verschillende toppings.

 width=

Hartige taartjes met blauwe kaas en verse vijg

Deze feestelijke hartige taartjes met blauwe kaas en verse vijg zijn heel erg leuk om als voorgerecht te serveren of als hapje bij de borrel. Het zijn kleine hapjes, dus serveer ze op een leuk schoteltje met een klein bestekje erbij.

 width=

Lekkere zelfgemaakte pompoenhummus

Hummus is een kikkererwtenpuree uit het Midden-Oosten. Hierin zitten behalve gekookte kikkererwten, ook tahin (sesampasta), olijfolie en als smaakmakers vaak knoflook, komijnpoeder, citroensap en peper en zout. De pompoenen zijn volop in het seizoen, vandaar deze heerlijke pompoenhummus.

 width=

Gevulde mini komkommers

Deze gevulde komkommertjes zijn leuk als borrelhap of voorafje. Vul ze met van alles wat jou lekker lijkt. Je kunt ze vooraf maken en bewaren in de koelkast totdat je ze wilt serveren. Hierbij een paar voorbeelden van lekkere vullingen voor de komkommertjes.

 width=
Dit artikel is geschreven door Hanneke de Jonge van Culinea.nl

Gerelateerd

  • Kinderwens speeddate: op zoek naar een homostel

  • In de spotlight: Juel McNeilly

  • Ajax en The Voice zorgen ervoor dat de vertrouwenspersoon meer in de spotlight staat

  • Mishandelde vrouwen krijgen gratis tattoo