Deze foodfestivals mag je niet missen

Van streedfoot tot culinaire hoogstandjes: foodfestivals zijn helemaal in. Er is bijna elk weekend een foodfestival in Nederland waar je kunt genieten van de lekkerste hapjes en drankjes. Wij hebben de leukste festivals met de lekkerste rollende keukens voor je op een rijtje gezet, die je deze zomer écht niet mag missen.

Kannen & Kruiken

Van 10 tot en met 13 augustus vindt in Amersfoort het Kannen & Kruiken festival plaats. Bier-, wijn- en eetliefhebbers kunnen hun hart ophalen aan spannende brouwsels, heerlijke wijnen en lekker eten bij de verschillende mobiele keukens. Onder het genot van een drankje en een hapje kun je genieten van bands en dj’s. De toegang is gratis. Ligt Amersfoort uit de buurt? Van 17 tot en met 20 augustus doet het festival Maastricht aan.

Eten op Rolletjes

Van 18 tot en met 20 augustus wordt op Slot Zeist het Eten op Rolletjes festival georganiseerd. Voor de eerste keer wordt de prachtige kasteeltuin omgetoverd tot openluchtrestaurant voor jong en oud. Foodtrucks, live muziek, dj’s, straattheater, schminken en speciale dranken zorgen voor een unieke belevenis. Met de hele familie kan je op een picknickkleed genieten van hapjes en drankjes. De toegang is gratis. Dit festival vindt ook nog in Alkmaar, Wageningen en Breda plaats.

Preuvenemint

Van 24 tot en met 27 augustus vindt op het Vrijthot in Maastricht ’t Preuvenemint plaats: het grootste eetfestijn van Nederland. Tijdens vier dagen presenteren dertig restaurants, cateraars en andere smaakmakers uit Maastricht en omstreken zichzelf én hun culinaire kwaliteiten. Van alledaagse gerechten en bourgondische versnaperingen tot luxe en exotische ‘haute cuisine’. Uiteraard zal het aan entertainment niet ontbreken! De toegang is gratis. 

Proefpark

Van 25 tot en met 27 augustus is in Haarlem het ProefParkHaarlem festival. Met een selectie van Nederlands mooiste en lekkerste foodtrucks met street- en comfortfood, kinderactiviteiten, live bandjes, dj’s, een zweefmolen en de ProefPark ProefTent met theater, cabaret en verhalenvertelster. De toegang is gratis.

Asian Food

Van 26 tot en met 27 augustus vindt in Amsterdam het Asian Food Festival plaats. Voor alle Azië liefhebbers is dit festival niet te missen. Er is eten uit Thailand, Korea, Vietnam, India en Japan om je vingers bij af te likken. Ook sushi-liefhebbers kunnen hier hun hart ophalen. Naast al het heerlijke eten zal er ook entertainment aanwezig zijn. De toegang is gratis.

Gerelateerd

  • 9 beautytips van celebrities

  • In de spotlight Anita Hubner van Stigmareduction & Mental Health Consultancy

  • Dé apps voor echte foodliefhebbers

  • Deze hapjes voor Halloween maak je in een handomdraai