Facebook in de ban van vermissing Lisa Tuk

UPDATE: Lisa Tuk is inmiddels terecht. Dit laat de politie via Twitter weten. De politie is met Lisa in gesprek. Er is een 41 jarige man aangehouden.

Vanaf 23 juli tot 27 juli werd Lisa Tuk vermist. Het meisje van 13 kroop ’s nachts in alle stilte uit een tentje op de camping Rabbit Hill in Nieuw-Millingen.

Op social media werd massaal informatie over de vermissing gedeeld. De vader van Lisa, Marco Tuk, heeft via een Facebookgroep voor Lisa bekend gemaakt dat Lisa een vriendje heeft die Daan of Daniel heet. Niemand heeft de jongen ooit in het echt gezien. In de Facebookgroep viel de naam Daniel Jambers uit Rotterdam.

Nep Facebookaccount
Een opvallende en bezorgde moeder uit ‘s-Gravendeel liet op Facebook weten dat zij de Facebookpagina van Daniel Jambers erg verdacht vond. Ze ontdekte dat zijn foto’s afkomstig zijn van een jongen uit Amerika die een andere naam draagt. In haar Facebookpost waarschuwt ze ouders en meisjes voor deze jongen. Ze zegt geschokt te zijn door de hoeveelheid jonge meisjes die bevriend zijn met de jongen en die ze via via kent. “Ik ga zelf met regelmaat de vriendenlijst van mijn dochter na. Want je moet er toch niet aan denken…”

Een meisje reageert in de Facebookgroep op de naam Daniel Jambers: “Een vriendin van mij heeft ook eens met hem gechat. Ze vond hem een vies ventje. Hij vroeg wel eens om foto’s en stuurde zelf ook foto’s van zichzelf in boxer. Als het op afspreken aankwam, krabbelde hij snel terug.” Of Lisa Tuk heeft afgesproken met ‘Daniel’ is niet bekend maar de bezorgde Facebookers zien het als optie.

Schermafbeelding 2015-07-27 om 10.57.08

 

 

 

Gerelateerd

  • In de spotlight: jurist Isa Kriens van De Kleine Activist

  • “We moeten voorkomen dat mensen al twee jaar ruzie hebben en dan pas de hulpverlening inzetten”

  • Deze hapjes voor Halloween maak je in een handomdraai

  • Mode hacks waar je iets aan hebt