Emma Watson: Van kindsterretje tot powervrouw

Emma Watson, we kennen haar vooral als Hermelien Griffel uit Harry Potter. Maar Watson is geen standaard kindsterretje, deze vrouw heeft namelijk veel meer in haar mars. Van een rol in Beauty and the Beast tot ambassadrice voor de Verenigde Naties; dit is Emma Watson:

Emma Watson is in 1990 geboren in Parijs. Op vijfjarige leeftijd verhuisde ze na de scheiding van haar ouders met haar moeder en broer naar Oxfordshire in Groot-Brittannië. Toen ze naar de basisschool ging raakte ze geïnteresseerd in poëzie en haar talenten werden al vroeg opgemerkt. Op zevenjarige leeftijd won ze de Daisy Pratt poëziewedstrijd, een wedstrijd tussen de leerlingen van haar school. Een jaar later ging Watson naar de Dragon School. Ze werd daar lid van het debatteerteam.

Op de leeftijd van negen jaar werd ze gecast voor de rol van Hermelien Griffel voor de wereldberoemde filmreeks Harry Potter. Voor deze films kreeg ze talloze prijzen waaronder: Young Artist Awards, Otto Awards en MTV Movie Awards. Ondanks dat Watson zesde was op de Forbes lijst van “Most Valuable Young Stars” en meer dan 10 miljoen pond heeft verdiend aan Harry Potter, is ze tussen de Harry Potter films door verder gaan studeren aan de Brown University. Inmiddels heeft ze haar bachelor gehaald.

Naast acteren is ze ook nog eens ambassadrice voor de Verenigde Naties. Hier strijdt ze voor de gelijkheid van seksen. Eerder was Watson al vertegenwoordiger van een programma ter bevordering van educatie voor vrouwen, nu heeft zij het VN-programma HeForShe onder haar hoede genomen. Ze houdt zich bezig met onderwerpen als het beëindigen van geweld tegen vrouwen, het bevorderen van politieke participatie en veiligheid voor vrouwen.


Lees ook:

Gerelateerd

  • In de spotlight: Eefje de Volder van Stichting IMPACT

  • Eén keer per week sporten is wél zinvol

  • Onderhuids van Emma Branderhorst wint op Cinekid Filmfestival

  • Vrouw laat zich door vijf grote cosmeticamerken een make-over geven