Eerbetoon aan couturier Frans Molenaar in Zandvoort

Het Zandvoorts Museum gaat de overleden couturier Frans Molenaar eren met een tentoonstelling. Vanaf 11 maart zal deze tentoonstelling te zien zijn in het museum, dit meldt Zandvoort.nieuws.nl.

Opening

Modejournaliste Fiona Hering zal de tentoonstelling openen, samen met Molenaars persoonlijke assistente Mirjam Bax. In de tentoonstelling zal het leven en het werk van de couturier te zien zijn. Molenaar is opgegroeid in Zandvoort en heeft destijds met zijn ouders en broer in de badplaats gewoond.

Molenaar is begonnen tussen 1955 en 1958. Daar heeft hij in Amsterdam zich het vak eigen gemaakt. Vervolgens heeft hij gestudeerd in Parijs en heeft hij stage gelopen bij Charles Montaigne. Molenaar heeft gewerkt onder bekende ontwerpers als Gerard Pipart en het modehuis Nina Ricci.

Betekenis

De betekenis van Molenaar is volgens NRC moderedacteur Milou van Rossum behoorlijk groot geweest voor de Nederlandse mode industrie. ,,Hij was de eerste die bij terugkomst uit Parijs de mode daar niet na deed, maar echt een eigen stijl had. Heel grafisch, strak, modern. Het was mode met een eigen gezicht,” zegt Van Rossum vlak na het overlijden van de couturier.

De tentoonstelling bestaat uit foto’s, films, ontwerpen, kleding, glasobjecten en boeken over het leven en het werk van Molenaar. Uiteraard zal er ook haute couture te zien zijn die Molenaar de afgelopen jaren heeft gemaakt. De couturier is overleden aan de gevolgen van een val van een trap in zijn Amsterdamse appartement begin vorig jaar.


Lees ook:

Gerelateerd

  • Slimme fietsbel moet ongelukken voorkomen

  • Beste koffie van Nederland drink je in Groningen

  • ‘Schaf onderscheid mannen- en vrouwenkleding af’

  • Zo ga je zakelijk gekleed tijdens warm weer