Dongguan, China heeft meer mannen dan vrouwen

In de Chinese stad Dongguan is het normaal voor mannen om een relatie te hebben met meerdere vrouwen. In de stad zijn veel meer vrouwen dan mannen. De vrouwen willen zo graag een man, dat ze accepteren dat ze niet de enige zijn en dat zij de man financieel onderhouden.

Het ’tekort’ aan mannen komt doordat lokale werkgevers de voorkeur geven aan vrouwelijke werknemers. Zij zouden betrouwbaarder zijn. Daardoor zijn er voor elke 100 vrouwen maar 89 mannen.

Mail Online sprak een aantal mannen met meerdere vrouwen. Xiao Lin: ”De mooie, jonge meisjes zijn overal. Ze zijn makkelijk in de omgang, dus waarom zou je er niet meerdere nemen? Het zou gênant zijn voor iemand om maar één vriendin te hebben. Iedereen zou hem uitlachen.”

Li Bin vertelt: ”Ik heb drie vriendinnen en ze weten allemaal van elkaar. Veel van mijn vrienden hebben ook meerdere vrouwen.”

Veel mannen in Dongguan hebben slecht betaalde baantjes, dus de vrouwen betalen vaak voor hen. De werkloze A Yi vertelt: ”Er zijn zoveel vrouwen hier en ze hoeven geen geld. Ze willen gewoon een man.”

Lees ook:

Gerelateerd

  • Vrouwen vormen nieuwe doelgroep reiswereld

  • In de spotlight: freelancejournalist en schrijfster Christel Don

  • In de spotlight: directeur Swink Niels van Buren

  • 7 x tips voor beginnende skiërs + winactie