De perfecte pony voor jouw vorm gezicht

Het knippen van een pony is een gewaagde stap. Het kan namelijk je uiterlijk flink doen veranderen. Durf je het aan om de schaar in je lokken te laten zetten? Bekijk dan hieronder met welk model jij de show steelt.

Rond

Als jouw gezicht even lang als breed is en geen hoeken heeft, spreken we van een rond gezicht. Bij mensen met een rond gezicht kan een pony het gezicht voller laten lijken. Om dit te voorkomen, kun je een schuine pony nemen. Hierbij valt een lok dus aan één kant van je gezicht.

Hartvormig

Een hartvormig gezicht kenmerkt zich door brede junkbeenderen en voorhoofd en een smalle mond en kin. Als je deze uiterlijke kenmerken bezit, is een dikke pony af te raden. Kies in plaats daarvan voor speelse plukjes, waarbij de kortste je wenkbrauwen raken en de langste net boven je ogen vallen. Als je deze plukken aan de zijkant draagt, komen je ogen goed naar voren.

Vierkant

Je hebt een vierkant gezicht als je voorhoofd ongeveer even breed is als je kaaklijn. Bij mensen met deze gezichtsvorm is een zware pony te overheersend. Wat wel aan te raden is, is een pony die tot iets onder je wenkbrauwen valt. Het is mooi als de zijkant geleidelijk langer wordt.

Ovaal

Heb je hoge jukbeenderen en een smal toelopende kin? Dan heb je een ovaal gezicht en heb je geluk. Je kunt namelijk iedere model pony goed hebben. Zo is een pony die tussen je wenkbrauwen iets korter is en aan de zijkant langer een goede keuze.

Diamantvormig

Een smal voorhoofd, een brede kaaklijn en een smalle kin, dat zijn kenmerken van een diamantvormig gezicht. Omschrijven deze kenmerken jouw gezicht? Een pony maakt je gezicht dan optisch minder lang. Talloze modellen staan je goed, het enige waarop je moet letten, is dat je de pony niet te kort laat knippen.

Driehoek

Heb je een smal voorhoofd en in verhouding een bredere kaaklijn? Met een pony kun je je voorhoofd accentueren. Als je dit wilt, kies dan voor een pony die steeds iets langer wordt aan de zijkanten van je hoofd.

Gerelateerd

  • Vijf gezondheidsvoordelen van zwemmen

  • Marije Cornelissen van UN Women Nederland gasthoofdredacteur van Vrouw Nieuws

  • Actrices Isa Hoes en Medina Schuurman brengen boek uit over de overgang

  • In de spotlight: Larissa van Meerten