De leukste terrassen voor dit weekend

Nog geen plannen dit weekend? Ons landje heeft een hoop prachtige horecagelegenheden waar je prima een paar uur kan spenderen.

Terrasje pakken vanwege het mooie weer, of even bijkomen na een dagje stad? Wij zetten de leukste horecagelegenheden voor je op een rijtje! 

Aloha – Rotterdam
ALOHA_044

Waar? Maasboulevard, Rotterdam
Wat? Het oude zwemparadijs Tropicana is omgebouwd tot een nieuw paradijs: Aloha. Van waterglijbanen naar loungestoelen met prachtig uitzicht op de maas. Fan van speciaal bier, goede koffie en puur en duurzaam eten? Hier moet je zijn!

Daktuin – Utrecht
daktuin_utrecht2

Waar? Uithof, Utrecht
Wat?
Een van de weinige dakterrassen in Utrecht. De Daktuin heeft dagelijkse programma’s en workshops waar aan meegedaan kan worden maar je kan er natuurlijk ook gewoon terecht voor een lunch.

FG Foodlabs – Rotterdam
FG_foodlabs_rotterdam

Waar? Katshoek, Rotterdam
Wat? Naar eigen zeggen: “een eigengereide hotspot voor nieuwe ideeën” en wij kunnen het niet beter verwoorden. Naast het zonnige terras is het restaurant een echte aanrader.

Hannekes Boom – Amsterdam
hannekes_boom_amsterdam

Waar? Dijksgracht, Amsterdam
Wat? Hannekes Boom is een begrip in Amsterdam. Met je blote voeten aan het water, bootjes kijken, livemuziek beluisteren en de handgeschilderde picknicktafels bewonderen.

Nemo – Amsterdam
nemo_terras_amsterdam

Waar? Oosterdok, Amsterdam
Wat? Het grootste dakterras van Amsterdam, bovenop het wetenschapsmuseum NEMO. Het doel van de architect was om een groots stadsplein met uitzicht over de stad te creëren. Dat lijkt goed gelukt te zijn. Bekijk hier wanneer het dakterras open is.

Pllek – Amsterdam
Schermafbeelding 2015-06-18 om 12.07.35

Waar? NDSM-werf, Amsterdam
Wat? Een stadsstrand in Amsterdam Noord, dichtbij de pont. Bij Pllek kan je terecht voor ontspanning, kunst, lekker eten en… yoga!

Republiek – Bloemendaal
beachclub_republiek_bloemendaal

Waar? Zeeweg, Bloemendaal
Wat? Een beachclub met maar liefst twee terrassen en heel. veel. loungebanken.

Waterjump, Tilburg
Waterjump-tilburg

Waar? Twentestraat, Tilburg
Wat? Waterjump. Een begrip in Tilburg. Tot 28 september iedere dag kampvuur, eten en drinken en ontspannen aan dit strandje.

Gerelateerd

  • 3 redenen waarom een goede houding je leven verandert

  • Voor het eerst vrouwelijke presentatoren bij Top 2000

  • Crowdfunding voor unieke eetgelegenheid in Amsterdam

  • Haartips van Coiffure Award winnaar Bjorn van Gool