Gezonde ontbijtspots in Nederland

Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat het ontbijt de belangrijkste maaltijd van de dag is. Een goed excuus om zo nu en dan eens lekker buiten de deur te eten. Dit zijn vijf gezonde ontbijtspots door heel Nederland:

Bertmans, Rotterdam

De menukaart van Bertmans bestaat grotendeels uit groenten en andere plantaardige producten. Naast koffie en vers geperste sapjes heb je ook ontbijt en lunch. Op de menukaart staat onder andere fruitcrumble, eieren met quinoa en eigengemaakte mueslirepen.

Straat: Zaagmolenkade 15

bertmans

Broodje Bewust, Leeuwarden

In hartje Leeuwarden vind je Broodje Bewust. Je hebt hier biologische broodjes, soepen, smoothies en salades. Alles wordt vers gemaakt, zelfs het beleg. Naast dat je er een hapje kunt eten heeft Broodje Bewust ook een catering.

Straat: Groentemarkt 1

Snckbr , Amsterdam

Bij Snckbr in Amsterdam kun je niet alleen avondeten, maar ook ontbijten. Het ontbijt is te bestellen tot vijf uur ’s middags en je kunt kiezen uit een power breakfast of een normal breakfast. Alle gerechten zijn matig in vet en geraffineerde suikers.

Straat: Van Woustraat 34-36

Yoghurt Barn, Utrecht

Bij Yoghurt Barn kun je zelf je yoghurt pimpen. Je kunt gaan voor een soja – of geitenyoghurt met fruit, maar ook voor een hangop met chocolade en Bastogne koekjes. Yoghurt Barn zit niet alleen in Utrecht, maar ook in Amsterdam, Den haag en Haarlem.

Straat: Vinkenburgstraat 15

yoghurt-barn

Bagel & Juice Eindhoven

Hoeft het van jou niet allemaal zo super gezond te zijn? Ga dan eens bij Bagel & Juice eten in Eindhoven. Je kunt er een witte tosti bagel krijgen, maar ook een meergranen bagel met avocado of een yoghurt shake. Én het is mogelijk om in plaats van een sapje een gin tonic te bestellen.

Straat: Torenallee 60


Lees ook:

Gerelateerd

  • Vrouwen, mannen en seksualiteit. Hoe stereotypen sekseverschillen in stand houden

  • Ouderschapsrubriek: Hoe zorg je dat je tiener geen ongezonde levensstijl ontwikkelt?

  • In de spotlight: Anne (18) van AlopecianGirlboss

  • Sandra van de Kamp