De gezelligste foodtruckfestivals van Nederland van 2016

Foodfestivals poppen als paddenstoelen uit de grond: van lokale eendaagse evenementen tot meerdaagse festivals die door heel Nederland trekken. Ook de komende weken is er weer genoeg te zien, te proeven en te beleven.

Foodstock

Ook als het slecht weer is kun je bij foodfestivals terecht. In het weekend van 27 tot en met 29 mei vindt de tweede editie van Foodstock plaats. In het indoor foodfestival in de Effenaar in Eindhoven komen verschillende foodtrucks en singer-songwriters bij elkaar om er weer een knallende editie van te maken. De toegang is gratis.

BierOost

BierOost draait volledig om het drinken van speciaalbiertjes, eten, bands en games. Het festival zal 28 mei plaatsvinden in de Jaap Eden IJsbaan in Amsterdam. De kaartjes zijn vanaf acht euro verkrijgbaar via de website.

Frank en Vrij

Op zondag 29 mei vindt het eerste glutenvrije foodfestival plaats in de Undercurrent in Amsterdam. Naast 100 procent glutenvrije foodtrucks zijn er ook lezingen, workshops en meet and greets met diverse foodbloggers. Een kaartje is te bestellen via de website voor 12,50 euro.

Lepeltje Lepeltje

Van vrijdag 1 tot en met zondag 3 juli wordt het genieten van een overheerlijk weekend met Lepeltje Lepeltje in Groningen. Dit jaar vind je het festival op het Nieuwe Kerkhof, waar jong en oud geniet van de heerlijkste gerechten en goede muziek. Zoals altijd is de toegang gratis.

foto

Alkmaar Smult

De Noorderkade en het Ringersplein worden 22 tot en met 24 juli weer omgetoverd tot een groot foodwalhalla voor de tweede editie van Alkmaar Smult. Dit jaar zal er ook een grote, zomerse barbecue plaatsvinden. De toegang is gratis.

Beach Food Festival

De Waddenhaven van Texel wordt 29 tot en met 30 juli omgetoverd tot het Beach Food Festival. Met de wind door je haren en een koud drankje in je hand kun genieten van onder andere pulled pork en oesters. De toegang is gratis.

Vorkje Prik

Alle foodies komen in het weekend van 26 tot en met 28 augustus bij elkaar op het Berlijnplein in Utrecht. De entree is gratis zodat je de hele middag en avond jezelf kunt vol proppen met het lekkerste eten.


Lees ook:

Gerelateerd

  • Op zoek naar geluk en liefde: stilte retraite

  • Kinderen vestigen wereldrecord programmeren

  • Zara komt met unisex kledinglijn

  • Week tegen pesten: een inspirerend verhaal van Lizzie Velasquez