Trend: ‘Nederlanders kopen nu al massaal zomerkleding’

Nederlanders kopen volgens algemeen directeur van Kinderkleding Groep BV Erik Mulder al vanaf begin december massaal kinderkleding voor de zomer, iets wat vorig jaar nog niet gebeurde. Ook al kunnen we niet spreken van een echte winter, is het een opmerkelijke ontwikkeling te noemen. “Consumenten kopen nu al zomerkleding, omdat ze niet naast het net willen vissen”, zegt Erik tegen Nieuws.nl.

Volgens Erik shoppen consumenten mede al volop voor de zomer, omdat de economie weer aantrekt. “Nu Nederlanders weer wat meer te besteden hebben, zijn ze bereid om buiten de sale om te shoppen bij webshops. Ze willen niet het risico lopen om pareltjes mis te lopen. We zien vergeleken dezelfde periode vorig jaar een stijging van maar liefst driehonderd procent wat betreft de verkoop van de zomercollectie.”

Kinderkleding 5 HQ Kinderkleding Groep BV
Kinderkleding Groep BV

Vooral voor webshops is de trend positief. “Fysieke winkels moeten eerst door de wintervoorraad heen voordat er plek is voor de zomercollectie. Webshops ondervinden geen ruimteprobleem en kunnen een collectie voor een bepaald seizoen al vroeg aanbieden.”

Niet alleen de zomerkleding gaat als warme broodjes over de toonbank, ook de winterkleding wordt volgens Erik volop verkocht. “Het is het eerste jaar sinds tijden dat de kledingbusiness weer opkrabbelt.”

Gerelateerd

  • Drie makkelijke pompoenrecepten

  • Carina van Leeuwen forensisch rechercheur

    In de spotlight: forensisch rechercheur Carina van Leeuwen

  • In 2020 eerste vrouw op dollarbiljet

  • Het leven van modekoningin Anna Wintour