De beste boeken voor beginnende carrièrevrouwen

Een carrière kan naast leuk ook heel overweldigend zijn. Door eens met je neus in de boeken te duiken, kun je tips en adviezen opdoen van professionals. Wij hebben vier interessante boeken op een rijtje gezet voor de beginnende carrièrevrouw.

Lean in – Sheryl Sandberg

Sheryl Sandberg is chief operating officier van Facebook en werd door Forbes en Time uitgeroepen tot een van de meest invloedrijke vrouwen ter wereld. In haar boek Lean in vertelt ze met veel humor en wijsheid over haar eigen beslissingen, fouten en dagelijkse worstelingen om de juiste keuzes te maken voor zichzelf, haar carrière en familie. In haar boek geeft ze onder andere praktische adviezen over onderhandelingstechnieken, hoe je een bevredigende carrière opbouwt en hoe vrouwen grenzen kunnen stellen.

Een compleet nieuw brein – Daniel H. Pink

In Een compleet nieuw brein vertelt auteur Daniel H. Pink precies welke zes vaardigheden je moet ontwikkelen om in de toekomst succesvol te zijn. Dit doet hij aan de hand van praktische oefeningen, afkomstig van experts over de hele wereld, helpt hij deze vaardigheden aan te scherpen.

Welke kleur heeft jouw parachute? – Richard N. Bolles

Welke kleur heeft jouw parachute? van Richard N. Bolles is uitgeroepen tot het meest succesvolle banenboek ter wereld. In dit boek laat Bolles stap voor stap zien hoe je ook in zware tijden je droombaan kunt vinden; want zelfs in deze economisch moeilijke periode zijn er altijd openstaande vacatures. In Welke kleur heeft jouw parachute? geeft hij een inspirerend en gedetailleerd plan om je carrière of je leven te veranderen.

De zeven eigenschappen van effectief leiderschap – Stephen R. Covey

In De zeven eigenschappen van effectief leiderschap van Stephen R. Covey leer je hoe de kwaliteit van het persoonlijke leven, diensten en organisaties verbeterd kunnen worden. Covey vertelt over zijn inzichten en zijn filosofie.


Lees ook:

Gerelateerd

  • Karen van Riel: “In mijn hart ben ik echt een verkoper”

  • ‘Mensen die weinig sporten zijn intelligenter’

  • De toekomst van werk zoeken

  • In de spotlight: initiatiefnemer van DPPR Linda Tops-Miete