Cranberry witte chocoladeballen
Deze cranberry witte chocoladeballen zijn natuurlijk het hele jaar door lekker, maar het is wel een speciale verwennerij met de feestdagen. Ze zijn niet moeilijk te maken en je serveert wel iets heerlijks met de kerst. Niet goed voor de lijn deze quilty pleasure, maar met de feestdagen mag het. Lekker bij de koffie na het kerstdiner.
Ingrediënten (30 ballen):
- 300 gram witte chocolade, fijngehakt
- 1 blik (397 gr) gecondenseerde melk
- 125 gram gedroogde cranberries
- 90 gram kokosrasp
- 1/2 sinaasappel, rasp ervan
- 35 gram extra kokosrasp
Bereiding:
Smelt op heel laag vuur de chocolade in de gecondenseerde melk.
Hak ondertussen de cranberry’s in kleine stukjes.
Rasp de sinaasappel boven het mengsel in de pan en voeg de gehakte cranberry’s en kokosrasp toe. Roer voorzichtig door elkaar en haal de pan van het vuur.
Laat goed afkoelen en zet dan een uurtje in de koelkast. Als het mengsel koud is, maak er dan balletjes van en rol deze door de kokos.
Zet de balletjes dan weer in de koelkast.