52 jaar lang was Lucy Johnson spoorloos en plotseling dook ze op

Lucy Johnson uit Vancouver was in 1961 plotseling spoorloos verdwenen. De politie verdacht haar echtgenoot, omdat hij de verdwijning van zijn vrouw pas vier jaar later had gemeld. Hij werd vrijgelaten om dat er geen bewijs was. Na 52 jaar werd de vrouw plotseling 1500 kilometer verderop gevonden.

Johnson had naast een echtgenoot ook nog een dochtertje Linda Evans. Ze was zeven jaar oud toen haar moeder plotseling verdween. Evans plaatste een advertenties in de krant van de provincie Yukon, waar haar moeder was opgegroeid, omdat ze meer wilde weten over de kwestie. Ze kreeg een telefoontje van een vrouw die beweerde een dochter te zijn van de verdwenen vrouw. Het bleek dat ze al decennia in Yukon woonde met drie zonen en een dochter.

Evans was niet kwaad, maar wel benieuwd waarom haar moeder was gevlucht. Ze had namelijk al die tijd gedacht dat ze dood was. Haar moeder beweerde dat ze mishandeld en misbruikt was door haar ex-echtgenoot en hij haar zonder haar kind het huis uit trapte. Moeder en dochter zijn momenteel weer herenigd.


Lees ook:

Gerelateerd

  • In de spotlight: Ellen de Lange van Zacht Werken

  • Deze namen mag je je kind niet geven in Nederland

  • In the spotlight: Corona-onderzoeker Lotte gooide het roer om en werd sieradenontwerper

  • Modeprijs voor een Koninklijke tas van start