Bekende Nederlanders die een maagverkleining hebben ondergaan

Bastiaan van Schaik (47) onderging onlangs een maagverkleining en viel enorm veel af. De stylist en tv-persoonlijkheid is niet de enige bekende Nederlander die zijn gehele garderobe moest vervangen. Bekijk hieronder wie hem voorgingen.

Van Schaik staat niet langer bekend om zijn forse omvang. De stylist woog 120 kilo, maar de weegschaal geeft nu zo’n 90 kilo aan. Hij heeft het roer helemaal omgegooid: “Ik eet zes keer per dag. Geen champagne en cola meer voor mij, want dat kan mijn mini-maag, zo groot als een kiwi, niet aan”, zegt hij tegen LINDA.

Presentatrice Hanneke Groenteman

Presentatrice Hanneke Groenteman (77), die je kunt kennen van Sterren op het Doek, voelde zich jarenlang dik en lelijk. Dat veranderde toen ze in 2006 besloot een gastric bypass, oftewel een maagverkleining, te ondergaan. Ze viel 43 kilo af. Ondanks dat ze nog steeds een zoetekauw is, weerhoudt haar lichaam haar ervan om aan haar verlangen naar ongezond eten toe te geven: “Als ik veel eet krijg ik door de maagverkleining een lichamelijke waarschuwing waarbij ik ga hyperventileren, zweten en soms hoort daar zelfs flauwvallen bij”, laat ze aan De Telegraaf weten. Over de periode na en voor de operatie schreef Groenteman het boek Bestemming bereikt?.

  • Een filmpje waarin Groenteman is te zien voor de maagverkleining:
  • Nu ziet Groenteman er zo uit, een wereld van verschil:

Actrice Annet Malherbe

Annet Malherbe (58) is vooral bekend van haar rollen Willemijn Lodewijkx in Gooische Vrouwen en juffrouw Jannie in Jiskefet. De destijds volslanke actrice voelde zichzelf nooit te dik, maar besloot om gezondheidsreden in 2012 een maagverkleining te ondergaan. Ze viel hiermee bijna veertig kilo af. “Ik ben nu weer heel gezond en 38 kilo lichter”, zei ze na de operatie tegen RTL Nieuws.

  • Malherbe (links) voor de maagverkleining:

https://twitter.com/Heabh/status/419814103670980608

  • Malherbe (rechts) na de maagverkleining:

Presentatrice en actrice Sonja Silva

Voormalig TMF-vj, Miss Nederland (1997) en actrice Sonja Silva (39) gaat binnenkort, na tien jaar, weer programma’s presenteren voor RTL 4. De presentatrice kampte lang met overgewicht, omdat ze een aantal jaar weinig kon doen door de oververmoeidheidsziekte ME en omdat ze uit frustratie hierover veel ging eten. Een maagverkleining in 2015 bood uitkomst. Ze viel zo’n 47 kilo af: “Nu ben ik eindelijk weer mezelf.”

sonja-silva-hq-instagram-sonja-silva

Zangeres Rebecca Schouw

Rebecca Schouw viel toen ze in 2008 meedeed aan het programma Popstars niet alleen op vanwege haar stemgeluid, maar vooral omdat ze 160 kilo woog. In 2012 besloot ze het roer om te gooien en onderging ze een maagverkleining. Ze weegt nu nog maar zo’n 50 kilo. De operatie heeft voor haar ook een keerzijde: “Door de gastric bypass ben ik heel erg doorgeslagen naar de andere kant, waardoor ik anorexia heb ontwikkeld en dat blijft nu altijd op de loer liggen”, zegt ze tegen Shownieuws.

  • Bekijk in onderstaand filmpje van het programma Bloed, Zweet en Tranen, waar de zangeres ook aan meedeed in 2015, de transformatie:

 

Gerelateerd

  • 11 ideeën voor me-time

  • Winnen: een zomeroutfit van B-Dressed

  • Lustpil voor vrouwen, flibanserin geheten, blijkt lustdodend

  • Libido-pil voor vrouwen in Amerika