Actie Pepernoot steunt kinderen die geen pakjesavond hebben

Lang niet alle harten van kinderen kloppen verwachtingsvol op pakjesavond. Hoewel het sinterklaasfeest voor veel kinderen hun favoriete feestdag is, zijn er ook een hoop kinderen die geen cadeautjes krijgen tijdens Sinterklaas. Dit is niet omdat ze stout zijn geweest, maar omdat er thuis geen geld voor is. Gelukkig komt Actie Pepernoot voor deze kinderen in actie.

Volgens cijfers van het CBS leven er in Nederland meer dan vierhonderdduizend kinderen onder de armoedegrens. De ouders van deze kinderen hebben geen budget om een cadeautje te kopen voor Sinterklaas. Hierdoor zullen deze kinderen nooit de magie van pakjesavond beleven. Nationaal Fonds Kinderhulp Actie Pepernoot regelt cadeautjes voor deze kinderen, zodat ook zij een fijne pakjesavond hebben en niet op 6 december met lege handen aankomen in de klas.

Donatie

Door een bedrag van de nationale VriendenLoterij ontvingen vorig jaar ruim 50.000 kinderen een cadeautje op 5 december. Dit jaar wil Actie Pepernoot maar liefst tijdens Sinterklaas maar liefst 60.000 kinderen tijdens Sinterklaas blij maken met een cadeau. Via de website kun je een donatiebedrag naar keuze overmaken, zodat ook deze kinderen de avond van hun leven hebben. Onder andere Irene Moors, Wolter Kroes, Rudolph van Veen en Nielson hebben al een donatie gedaan. Naast doneren kun je ook collectant worden.

Aanmelden voor cadeautje

Zit je zelf in een situatie dat je geen cadeau kunt kopen voor je kinderen voor pakjesavond? Dan kun je terecht op de website van Actie Pepernoot en een bijdrage aanvragen. Door middel van een quickscan wordt gekeken of je in aanmerking komt voor de steun van Kinderhulp. Daarnaast kun je op de website ook tips vinden over Sinterklaas en verhalen lezen over gezinnen en kinderen die in een gelijke situatie zitten. Zo staat er een verhaal over de zesjarige Romee die bang is dat Sinterklaas haar verlanglijstje niet heeft gekregen en over de zevenjarige Zoë waarvan haar ouders in de schuldsanering zitten.

Over Kinderhulp

Nationaal Fonds Kinderhulp helpt kinderen op een hele praktische en kindgerichte manier. Bijvoorbeeld door een tweedehands fiets, contributie voor de sportclub, een weekje kamperen, zwemles of in dit geval door cadeautjes voor pakjesavond mogelijk te maken.

Gerelateerd

  • Romee Strijd onder vuur door te dun lichaam

  • Vluchtelingen maken tassen van aangespoelde reddingsvesten en -boten

  • In de spotlight: Schrijver, spreker en verslavingsdeskundige Renee Kelder

  • Schrijver Francien Regelink: “Een mail tikken: dat kost me een dag”