Acne zorgt ervoor dat je minder snel rimpels krijgt

Niemand zit te wachten op puistjes. Maar uit nieuw onderzoek blijkt dat er ook een voordeel zit aan het hebben van een onzuivere huid. De huid van mensen die hier namelijk regelmatig last van hebben gehad, veroudert minder snel.

Wetenschappers van het King’s College London ontdekten dat voormalige acnepatiënten minder snel last krijgen van rimpels en een dunne huid, dan degenen die hier niet mee hebben gekampt. Dat komt omdat zij langere telomeren in hun witte bloedcellen hebben.

Telemoren beschermen het genetische materiaal van een cel en sterven af naarmate je ouder wordt. Bij mensen die last hebben gehad van acne, gebeurt dit minder snel.

Voor het onderzoek, dat gepubliceerd is in de Journal of Investigative Dermatology, is de lengte van de telmoren van 1.205 tweelingen gemeten. Een kwart van hen heeft last gehad van acne. Uit het onderzoek bleek dus dat de laatste groep langere telomeren heeft dan degenen die geen last hebben gehad van de huidziekte.

Dermatologen hadden al eerder een verband gelegd tussen het hebben van veel jeugdpuistjes en het op latere leeftijd minder snel krijgen van rimpels. Ze hadden hier tot nu toe echter nog geen verklaring voor.

Gerelateerd

  • IKEA: Keuken van de toekomst

  • In de spotlight: “Leef je volgens het boekje of in lijn met wie je bent?”

  • 10 Podcast Tips over Liefde, Seks en Relaties

  • Mannen proberen vrouwenproducten