5x de leukste zwembaden van Nederland

Een dagje naar het zwembad, veel Nederlanders tekenen ervoor. Vooral tijdens de vakantie, die velen nog hebben, is het een geliefd uitstapje. Als je niet altijd naar het bad bij jou om de hoek wilt, komt het onderstaande lijstje met de leukste zwembaden van Nederland goed van pas:

De Tongelreep in Eindhoven

Zwembad De Tongelgreep biedt voor ieder wat wils. Zo kun je baantjes trekken in het wedstrijdbad, golven te lijf gaan in het tropische golfslagbad en in het water plonsen via de acht glijbanen die er zijn. Verder is het met mooi weer mogelijk om uit te wijken naar het buitenbad, waar genoeg ruimte is om al liggend van het zonnetje te genieten.

Het Tikibad in Wassenaar

Als je van spanning en sensatie houdt, dan is het Tikibad bij pretpark Duinrell iets voor jou. Met elf afwisselende glijbanen is het zwembad het grootste overdekte glijbanenparadijs van de Benelux. Is het mooi weer? Dan kun je zwemmen in het buitenbad met glijbanen.

Preston Palace in Almelo

Wil je tot rust komen? Dan is het tropische zwem- en saunaparadijs Preston Palace, waar het lijkt of je onder de sterrenhemel zwemt, een bezoekje waard. Hier kun je genieten van talloze ontspannende faciliteiten, zoals sauna’s, whirlpools, stoombaden en zonnehemels. Ook is er een wellnesscentrum waar je tegen extra betaling een behandeling kunt krijgen. Tot slot is er een apart verwarmd kinderbad.

Splesj in Hoeven

Bij mooi weer is buitenzwembad Splesj een aanrader. Naast bruin bakken, een balletje overtrappen en zwemmen, kun je je naar beneden roetsjen van talloze glijbanen; nergens in Nederland en België zijn er zoveel glijbanen in de openlucht als daar. Verder is er voor kinderen een speeltuin, met onder meer een airtrampoline, waterfietsen en een midgetgolfbaan.

Sportiom in Den Bosch

Wilt je kind zich uitleven tijdens een zwembaduitje, maar wil jijzelf liever ontspannen? Dan is het subtropische zwemparadijs Sportiom ideaal. Zo zijn er voor zwemmers die zin hebben in actie glijbanen, wildwaterbanen, een golfslagbad en glijbanen. Terwijl de mensen die er komen om te relaxen tot rust kunnen komen in de stoomcabines en whirlpools.

Lees ook:

Gerelateerd

  • FashionWeek; ook een beetje in Drunen

  • Eén op vijf ernstige auto-ongelukken veroorzaakt door slaaptekort

  • In de spotlight: Andrea Bijen

  • Luister muziek met deze slimme zonnebril