5x de leukste zwembaden van Nederland

Velen vieren momenteel zomervakantie. Maar naar het strand gaan in Nederland, een van de favoriete zomerse activiteiten, zit er vanwege het weer niet in. Een goed alternatief is een bezoekje brengen aan een zwembad. Maar wat zijn de zwembaden die de moeite waard zijn om te bezoeken? Wij zetten ze voor je op een rij.

Het Tikibad in Wassenaar

Als je van spanning en sensatie houdt, dan is het Tikibad bij pretpark Duinrell iets voor jou. Met elf afwisselende glijbanen is het zwembad het grootste overdekte glijbanenparadijs van de Benelux. Is het mooi weer? Dan kun je zwemmen in het buitenbad.

Preston Palace in Almelo

Wil je tot rust komen? Dan is het tropische zwem- en saunaparadijs Preston Palace, waar het lijkt alsof je onder de sterrenhemel zwemt, een bezoekje waard. Hier kun je genieten van talloze ontspannende faciliteiten, zoals sauna’s, whirlpools, stoombaden en zonnehemels. Ook is er een wellnesscentrum waar je tegen extra betaling een behandeling kunt krijgen. Tot slot is er een apart verwarmd kinderbad.

Splesj in Hoeven

Bij mooi weer is buitenzwembad Splesj een aanrader. Naast bruin bakken, een balletje over trappen en zwemmen, kun je naar beneden roetsjen van talloze glijbanen; nergens in Nederland en België zijn er zoveel glijbanen in de openlucht als daar. Verder is er voor kinderen een speeltuin, met onder meer een airtrampoline, waterfietsen en een midgetgolfbaan.

Sportiom in Den Bosch

Wilt je kind zich uitleven tijdens een zwembaduitje, maar wil jijzelf liever ontspannen? Dan is het subtropische zwemparadijs Sportiom ideaal. Zo zijn er voor zwemmers die zin hebben in actie wildwaterbanen, een golfslagbad en glijbanen. Terwijl de mensen die er komen om te relaxen, tot rust kunnen komen in de stoomcabines en whirlpools.

Aqua Mundo in Heijen

In zwembad Aqua Mundo in CenterParcs Het Heijderbos is spanning en sensatie verzekerd. Je kunt een ‘ritje’ maken in de snelste wildwaterbaan van alle CenterParcs parken en duiken tussen tropische vissen. Ook kunnen kinderen kennis maken met de duiksport en een rit maken op een onderwaterscooter.

Lees ook:

Gerelateerd

  • 5 x de leukste kinderboeken voor Sinterklaas

  • Zo is het om dyslexie te hebben

  • 5 redenen waarom knuffelen goed voor je is

  • Zweepslagen voor knuffelende vrouwen in Atjeh