De 5 populairste Ikea-producten te allen tijde

Een Billy-boekenkast en een Malm-bed, bijna iedere Nederlander heeft wel een meubel van Ikea in zijn huis staan. Maar wat zijn de populairste producten sinds de oprichting van de meubelgigant in 1943? Bekijk het hieronder.

Business Insider vroeg Ikea naar de producten die wereldwijd het meest over de toonbank zijn gegaan. Het is voor hen moeilijk om na te gaan welke producten te allen tijde het beste zijn verkocht, omdat niet alle producten wereldwijd worden verkocht en sommige slechts voor een beperkte tijd. Wel is bij de meubelgigant bekend welke producten het beste zijn verkocht in een reeks van afzonderlijke categorieën, zoals banken en lattenbodems. Bekijk hieronder de top vijf best verkochte items.

5. Schapenvacht van de serie Rens

rens-ikea

De zachte schapenvacht van de serie Rens ligt in veel huiskamers op de grond of gedrapeerd over de bank. Voor wie ook het kleed wil aanschaffen, deze is (momenteel) niet verkrijgbaar in ons land.

4. De opbergkastjes van de Kallax-serie

kallax-series-ikea

Er werd op internet heftig gereageerd toen Ikea de serie Expedit opdoekte. De opbergplanken zijn echter terug van weggeweest, zij het onder een nieuwe naam, Kallax. Ook is het design vernieuwd.

3. Malm-bed

malm-ikea

De bedden van de Ikea-collectie Malm vallen bij velen goed in de smaak. Het bed wordt geleverd in twee edities: eentje met en eentje zonder opslagruimte. Sowieso zijn de bedden van Ikea populair. Volgens de New York Times slaapt namelijk een op de tien Europeanen in een Ikea-bed.

2. Poäng-stoel

ikea-stoel

Jaarlijks verkoopt Ikea 1,5 miljoen Poäng-stoelen. Om te vieren dat de populaire stoelen al veertig jaar bestaan, biedt de meubelgigant sinds kort nieuwe variaties van de stoel aan.

1.    Billy-boekenkast

billy-ikea

Grote kans dat jij een Billy-boekenkast in je huis hebt staan. De kasten van deze serie gaan namelijk als warme broodjes over de toonbank. Volgens de New York Times wordt er wereldwijd elke tien seconden zo’n kast verkocht.

Gerelateerd

  • Hot now: plussize model Iskra Lawrence

  • Ipad en Tab kindvriendelijk

    Hoe kinderen online te beschermen

  • 10 nieuwe films en series op Netflix in april

  • In de spotlight: Rachel Pietersma van Kids Party Planner