10 Podcast Tips over Liefde, Seks en Relaties

Zwoele zomeravonden, zinderende zonnige dagen: het is zomer! Voor sommige stellen een zegen, voor anderen een beproeving. Misschien ben je single en zit je op verplichte vakantiedagen alleen op je dakterras, te wachten op festivals die weer van start gaan. Of misschien heb je een gezin en zijn de kinderen nu meer dan eerst om je heen, waardoor er wrijving ontstaat.

Single of samen: kan je wel wat inspiratie gebruiken om je relatie deze zomer wat sprankelends te geven? Podcast Expert Mirjam Hegger heeft de beste podcast tips rondom liefde, seks en relaties in dit artikel voor jou op een rijtje gezet, zodat jouw (nieuwe) relatie gaat sprankelen.

Tip #1 Where Should We Begin with Esther Perel

Esther Perel is relatietherapeut en heeft stellen gevraagd of ze een microfoon bij de gesprekken in haar therapieruimte mocht zetten. In ruil coacht Esther deze stellen. Het levert een uniek kijkje in relaties op waardoor jij met nieuwe inspiratie naar jouw eigen relatie gaat kijken.

Tip #2 Amber – een podcast van Linda

Als je regelmatig het tijdschrift Linda leest, heb je vast weleens de column van High-Class Escort Amber gelezen. Haar belevenissen met mannen kun je ook als podcast afleveringen beluisteren. Niet bekend met Amber? Amber wilde altijd al ‘iets met mensen’ doen. Puur voor de kick besluit ze om naast haar kantoorbaan te gaan dinner daten. Als een date haar vraagt voor een betaalde onenightstand, gaat ze op zijn aanbod in. Luister al haar belevenissen in korte podcast afleveringen.

Tip #3 DTR- The official Tinder Podcast

Ben je single en lijkt het je leuk om deze zomer een nieuwe vlam te ontmoeten? Luister voor leuke en grappige tips dan de Tinder podcast. Tinder onderzoekt in deze podcast liefde en dating in de breedste zin van het woord. Originele afleveringen waarin je niet alleen hoort over nieuwe liefdes, maar ook bijzondere ontmoetingen. Zoals de aflevering “Finding love, and a kidney” waarin je het ongelofelijke verhaal van een Tinder date met een wel heel bijzondere uitkomst hoort: het weggeven van een nier.

Tip #4 Van twee kanten

Schrijfster Corine Koole schrijft al meer dan 15 jaar over de Liefde en heeft meer dan 1000 interviews over dit onderwerp gedaan. In de podcast ‘Van twee kanten’ interviewt zij twee geliefden over een heftige gebeurtenis in hun relatie. Ze worden apart van elkaar geïnterviewd, zodat ze allebei openhartig kunnen praten over hun verlangens, geheimen en strubbelingen binnen hun relatie. Soms voor het eerst hardop uitgesproken. Het levert spannende afleveringen op die ervoor zorgen dat je telkens meer wilt horen.

Tip #5 Damn Honey

Elke aflevering slagen podcast makers Marie Lotte Hagen en Nydia van Voorthuizen erin om je te verrassen met actuele thema’s, interview gasten en vraagstukken rondom feminisme en “alle shit waar je als vrouw van deze tijd mee moet dealen”.

Tip #6 Liefdeslessen

De schoonheid van die allereerste verliefdheid, jezelf weer herpakken na liefdesverdriet, het schipperen tussen bindingsangst en verlatingsangst, de spanning en spontaniteit behouden in een langdurende relatie, balanceren tussen vertrouwen en jaloezie. Over de liefde heeft iedereen een verhaal, dus op het gebied van de liefde zijn we allemaal experts. Wat zou het mooi zijn als we van elkaars liefdesverhalen iets kunnen leren. In deze reeks Liefdeslessen hoor je o.a. Vincent Bijlo, Frans Bauer, Willibrord Frequin en Patrick Kikken. Bijzonder openhartige gesprekken over de liefde in de intimiteit van hun favoriete kroeg. En die lege barkruk naast hen? Die is voor jou!

Tip #7 Manmanman de podcast

In 2018 begonnen drie radiomannen Bas Louissen, Chris Bergström en Domien Verschuuren Manmanman, de podcast hun onderzoek naar hoe mannelijk ze eigenlijk zijn. Thema’s als vriendschap, geld, daten, maar ook auto’s en klussen passeren de revue. Super leuk en… ook zeker een aanrader voor vrouwen.

Tip #8 Datevermaak

We zijn allemaal op zoek naar die ene persoon om mee oud te worden. We gaan massaal op date en swipen ons een slag in de rondte. Maar waarom is daten zo ingewikkeld? En kun je er beter in worden? Podcast makers Lisa, Timo en Lieke gaan op onderzoek uit en dat levert hele toffe afleveringen op (inclusief live veldonderzoek).

Tip #9 Roel van Velzen – Roels Sofasessies

Roel van Velzen (41) is muzikant, vader van twee jongens en sinds 1 april 2019 gescheiden. Na een relatie van twintig jaar beëindigden hij en z’n jeugdliefde Marloes hun relatie. Ze maakten elkaar niet meer gelukkig. In een podcast serie van 5 afleveringen ontvangt Roel gasten als Claudia de Breij, Alain Clark en Domien. Het leuke aan deze podcast is dat er ook wordt gezongen: liedjes die z’n gasten zelf schreven of die veel voor ze betekenen. De rode draad in al deze intieme gesprekken is: hoe vind je opnieuw het geluk na een heel moeilijke tijd?

Tip #10 Let’s Talk About Sex (e)

Voormalig Qmusic en 100% NL radio-dj Patricia van Liemt schreef elke week een radiocolumn, waar zij over haar moederschap vertelde. Deze column kun je ook in podcastvorm beluisteren met als titel: ‘Dagboek van een moeder’. Daarnaast heeft ze een nieuwe podcast serie waarin ze over seks, liefde en gender praat met bijvoorbeeld een sekswerker in de zorg, een expert op het gebied van seksualiteit bij dieren en erotische websites.

Wil je liever luisteren naar dit artikel? Klik dan hier voor de podcast van Mirjam Hegger. 

Gerelateerd

  • Nieuwe serie Het grote schrijversinterview met vrouwelijke schrijvers in De Balie

  • Copy of Tanja Jess, Karin Bloemen en Jasmin Sendar over een goed huwelijk

  • Actie voor Nationale Coördinatie Geweld tegen Vrouwen

  • Leraren geven meisjes onderbewust lagere cijfers