Zorg goed voor jezelf: biologische tampons

Wist je dat je vagina een van de meest absorberende organen van het vrouwelijk lichaam is? En heb je je ooit afgevraagd uit wat voor chemische componenten je tampons en maandverband gemaakt zijn?

Waarschijnlijk niet. Maar Yoni wel. Yoni, Sanskriet voor ‘vagina’, is opgericht door Wendelien Heby en Mariah Mansvelt Beck. Mariah werd op 30-jarige leeftijd geconfronteerd met een voorstadium van baarmoederhalskanker.

Door een van haar specialisten werd gezegd dat het voor haar beter was om vanaf dat moment alleen nog biologische tampons, maandverband en inlegkruisjes te gebruiken. Maar van het bestaan hiervan wist zij niets af. En dus ging ze zich samen met Wendelien hierin verdiepen. De uitkomst van hun onderzoek was dat deze industrie geen transparantie bood, weinig onderzoek deed en de producten schadelijke chemicaliën, bleekmiddelen en synthetische stoffen kunnen bevatten.

Ook kwamen zij erachter dat fabrikanten de ingrediënten van tampons en maandverband niet op de verpakkingen hoeven te plaatsen.

Om vrouwen een toxic-free alternatief te bieden, zijn Wendelien en Mariah vervolgens Yoni gestart. Voor meer informatie over de producten, verkoopadressen en de webwinkel, zie: https://yoni.care/find-yoni/.

Bron: www.wgreen.org, www.yoni.care

 

Gerelateerd

  • Deze website bepaalt of je knap bent

  • Indrukwekkende fotoserie psychiatrische instelling

  • Op de wishlist: hier shoppen de modemeisjes van FashionWeek

  • Arine Vlieger

    In de spotlight: kinderarts Arine Vlieger