Zo krijg je gezonde nagels

Mooie nagels willen we allemaal wel, niemand wordt blij van ongezond ogende nagels. Je nagels stoot je vaker dan je denkt, dus ze mogen best extra verzorging krijgen. Met deze vijf tips zorg je voor gezonde nagels:

Citroen

Als je last hebt van gele nagels kun je wat citroensap over je nagels wrijven. Dit maakt je nagels witter en sterker. Laat de citroensap niet helemaal opdrogen maar stop je nagels een minuutje in een kop met warme melk.

Vijlen

Het is beter om je nagels te vijlen dan te knippen. Als je je nagels knipt, vouwt het automatisch een beetje om. Daarnaast kunnen er ook barsten van binnenuit ontstaan. Dit zorgt voor zwakke nagels. Als je vijlt schaaf je de bovenkant er voorzichtig van af. Zorg wel dat je één kant op vijlt.

Nagelriemen

Verzorg je nagelriemen en trek de losse velletjes er niet af. Verzorg je nagelriemen met een speciale olie en tools waar je je nagelriemen mee kunt terugduwen. Mocht je geen nagelriemolie in huis hebben dan kun je ook olijfolie of kokosolie gebruiken.

Nagelbijten

Nagelbijten is een echte boosdoener voor je nagels. Gelukkig zijn er een hoop middeltjes bij de drogist die helpen tegen nagelbijten. Het goedje dat je op je nagels smeert, smaakt behoorlijk vies waardoor nagelbijten niet meer aantrekkelijk is.

Nagelbadje

Geef je nagels een extra boost door een nagelbadje. Vul een kom met lauwwarm water en voeg hier twee à drie druppels etherische olie aan toe. Week je nagels vijf minuten en smeer ze daarna in met een voedende handcrème.


Lees ook: