Deze wekker denkt met je mee en praat met je

De wekker Bonjour is een alarmklok waar je u tegen zegt. De klok wordt aangedreven door kunstmatige intelligentie en wekt je niet alleen op precies het juiste moment, maar is ook je persoonlijke assistent. Zo laat de wekker je eerder wakker worden als er een file staat naar je werk en adviseert die je om te gaan sporten als je die dag nog maar weinig hebt bewogen.

De bijzonder wekker, die gemaakt is door de Franse designstudio Holi, kun je zien als een bemoeizuchtige, maar handige huisgenoot. De klok is gesynchroniseerd met je agenda, is op de hoogte van de weersituatie en files, kan bijhouden hoeveel lichaamsbeweging je op een dag krijgt, noem maar op. Op basis van deze informatie geeft de wekker je advies en laat je op precies het juiste moment opstaan.

Als je in het bezit bent van de wekker kan je ochtend er als volgt uitzien: je wordt een paar minuten eerder dan gepland, gewekt, omdat er file naar je werk staat. Vervolgens laat Bonjour je slimme Hue-lampen van Philips aanspringen en stelt je Nest thermostaat op de juiste temperatuur in. Terwijl je je tanden poetst, neemt de wekker je agenda met je door, geeft je een update over de situatie op de weg en vertelt je wat voor een weer het die dag wordt. Vervolgens speelt de wekker een muziekje voor je af en dan is het moment alweer aangebroken dat je moet vertrekken.

Sommige mensen zullen de wekker ontzettend irritant vinden, terwijl andere deze juist als een verrijking van hun dagelijkse leven zien. Behoor je tot de laatste groep? Via de crowdfundingwebsite Kickstarter kun je de gadget voor 109 dollar, dat is omgerekend 99 euro, aanschaffen. De eerste levering wordt in juni 2017 verwacht.

Bron: YouTech

Gerelateerd

  • Eerste vrouwelijke hoofdredacteur voor The Guardian

  • In de spotlight: Barbara Muller van de Beschermde Wieg

  • In de spotlight: Vivian Acquah van Stichting Know Better Do Better

  • ‘’Posters Suit Supply racistisch en seksistisch’’