Vrouwen betalen meer bij autogarage

Britse vrouwen betalen tot 63 euro meer voor dezelfde herstellingen aan hun auto dan mannen. Dat blijkt uit een experiment met mystery shoppers.

Het experiment is uitgevoerd door autobedrijf ClickMechanic, een online marktplaats voor autoreparaties. Zij vroegen bij 182 garages in het Verenigd Koninkrijk een offerte aan om een ontkoppelingspedaal te repareren. Als de offerte door een vrouw werd aangevraagd, viel de offerte duurder uit dan wanneer mannen de offerte aanvroegen.

De prijzen die de verschillende, onafhankelijke garages vroegen varieerden van gemiddeld 803 euro voor een man naar 866 euro voor een vrouw. Een verschil van 31 procent. Slechts 6% van de garages vroeg dezelfde prijs voor mannen als vrouwen.

Andrew Jervis, de CEO van ClickMechanic: “Voor elke vrouwelijke autobezitter in het Verenigd Koninkrijk zal dit rapport als een onaangename verassing komen. Er is nood aan transparantie en standvastigheid van de prijzen om het vertrouwen van zowel mannelijke als vrouwelijke klanten te behouden.”

 

Bron: HLN

Gerelateerd

  • In de spotlight: Carilijne Pieters

  • Gelijk is Anders

  • In the spotlight: Corona-onderzoeker Lotte gooide het roer om en werd sieradenontwerper

  • In de spotlight: Janneke van Heugten van VakerindeMedia.nl