Tips om je eigen T-shirt te ontwerpen

Omdat je niet altijd in de kleding wilt lopen die iedereen al draagt, is het een leuk idee om je eigen kleding te ontwerpen. Zo kun je bijvoorbeeld een T-shirt met een door jou ontworpen design maken. Hoe? Met deze tips maak jij de blits deze zomer en word jij een ster in ontwerpen.

Zelf een T-shirt ontwerpen kent veel voordelen omdat je vaak zowel de voor- als de achterkant en de mouwen kunt laten bedrukken. Kortom, je kunt alle kanten uit. Een T-shirt bedrukken voor jezelf kan leuk zijn omdat je hiermee je persoonlijkheid kunt uitdragen door middel van een voor jou bijzondere tekst of foto. Maar ook voor anderen is een T-shirt een leuk idee, bijvoorbeeld als cadeau voor een bijzondere dag voor iemand die jou dierbaar is. Hierbij een aantal tips om ervoor te zorgen dat kleding zodanig bedrukt wordt dat jij of iemand anders het met veel plezier zult dragen.

T-shirt met tekst

Als je een T-shirt met alleen tekst wil laten bedrukken, kijk dan tijdens het bestellen of het lettertype goed leesbaar blijft. Bij een te kleine lettergrootte zullen mensen haast met een vergrootglas moeten kijken wat er eigenlijk staat, maar anderzijds zijn er ook lettertypes die vervormen als je de letters te groot maakt. Zorg er uiteraard ook voor dat de kleur van de tekstbedrukking niet teveel lijkt op de kleur van het T-shirt, zodat er enig contrast blijft bestaan. Uiteraard moet de tekstkleur niet vloeken met de kleur van de kleding. Om het T-shirt mooi uniform te maken, kun je, als je ook een afbeelding wilt afdrukken, een van de kleuren uit de afbeelding laten terugkeren in de tekstkleur. Bij het bedrukken met tekst kun je denken aan een naam, een gezegde of een grappige, ontroerende of inspirerende uitspraak.

T-shirt met afbeelding

Als je een T-shirt wilt laten bedrukken met een foto of afbeelding, zorg dan allereerst dat deze van voldoende kwaliteit is. Als een afbeelding of foto te weinig pixels heeft, zal de bedrukking onduidelijk en korrelig worden. Bewerk de foto eventueel eerst met een grafisch programma zodat deze extra opvalt. Qua afbeeldingen kun je het zo gek niet bedenken; van een bedrukking van een zelfgemaakte tekening tot een recente vakantiefoto, het is allemaal mogelijk. Zo kun je T-shirts bedrukken bij Digitransfer waarbij je gebruik kunt maken van hun online creator. Daarnaast is er ook een themashop waar je leuke designs kunt uitkiezen. Ontwerpen is nog nooit zo makkelijk geweest!

Keuze drukkerij

Er zijn veel websites te vinden waar je online kleding kan laten bedrukken, maar deze werken vaak in opdracht van andere bedrijven en hanteren daarom een minimale ordergrootte. Kijk daarom eerst of het mogelijk is om kleding per enkel stuk te bestellen, zonder eventuele extra bijkomende kosten. Kies een drukkerij, zoals Thsirtspolosbedrukken.nl, met een overzichtelijke ontwerptool, waarin je ontwerp en kosten direct zichtbaar zijn. Zo weet je precies wat je gaat bestellen en bespaar je jezelf een teleurstelling achteraf als het T-shirt toch niet helemaal is zoals jij had verwacht.

Gerelateerd

  • Meest hilarische cartoons voor vrouwen van Adrienne Hedger

  • In de spotlight: Marjolijn Hermus van Stichting Babyspullen

  • Tanja Jess, Karin Bloemen en Jasmin Sendar over een goed huwelijk

  • Waylon songfestivalpodium op in luipaardprint