TEDxAmsterdamWomen zorgt voor memorabele avond

De zesde editie van TEDxAmsterdamWomen afgelopen vrijdag 28 oktober in Het Concertgebouw in Amsterdam was volgens de organisatoren een daverend succes. De avond was gevuld met inspirerende talks en pitches. Daarnaast werd tijdens het evenement de winnares van de TEDxAmsterdamWomen Startup Award bekendgemaakt. Muziekplatform Plugify ging er met de eerste prijs vandoor.

Unraveled. The story behind the story, met dit thema startte de avond die gehost werd door founder van TEDxAmsterdamWomen Marian Spier. De bijna vierhonderd aanwezigen werden geïnspireerd door de talks van topsprekers uit binnen- en buitenland, waaronder de drie finalisten van de TEDxAmsterdamWomen Startup Award: Renske de Bruine van Mount Software, Eline Leijten van Plugify en Anouk Visser van Birds.ai. Zij presenteerden hun startup aan het publiek, waarna Plugify door juryvoorzitter Frederique van der Wal (fotomodel, actrice en presentatrice) werd uitgeroepen tot winnares.

Plugify is een online marktplaats voor het bekijken, beluisteren en boeken van live muziek. Van bands tot dj’s en van ensembles tot solisten, talloze artiesten zijn bij de startup van Eline aangesloten. Eline: “Ik wil met Plugify het boeken van een live artiest of dj voor iedereen toegankelijk maken.”

Eline wint volgens TEDxAmsterdamWomen een droomstart voor haar onderneming. Ze kan onder begeleiding van een PR & Marketing-coach van Tanqueray, een financial coach van ABN AMRO, een coach van Deloitte, een strategie coach van TomTom en legal coach Annelies van der Pauw van Allen & Overy, een enorme stap richting succes zetten.

“Vrouwelijkheid is dé sleutel”

Naast de uitreiking van de Startup Award en de pitches van de finalisten, betrad tijdens de avond een unieke combinatie van sprekers en artiesten het podium om het publiek te inspireren. De Amerikaanse schrijfster Michelle Miller zette als eerste spreker de toon voor de rest van de avond. Miller vertelde over hoe vrouwelijkheid dé sleutel is om de samenleving te herbouwen en gendergelijkheid te verbeteren.

Verder schudde Prof. dr. Gloria Wekker de zaal wakker met haar talk over de hedendaagse gevolgen van het koloniale verleden van Nederland en advocate Bénédicte Ficq bepleitte de strafrechtelijke vervolging van de tabaksindustrie. Verder vertelde de Senegalese tech-entrepreneur Mariéme Jamme over haar doel om in 2030 een miljoen meisjes in Afrika te leren programmeren en ontroerde onderneemster Monique Maarsen de zaal door te vertellen hoe zij, ondanks haar chronische ziekte, veel obstakels heeft overwonnen. Tot slot maakte prof. dr. Jan Kizilhan een diepe indruk met zijn talk over hoe hij meer dan 1.400 verkrachtte Yazidi-vrouwen en meisjes, die slachtoffer zijn geweest van de IS, medisch behandelt en begeleidt.

Lees ook:

Gerelateerd

  • Beyoncé brengt merchandise uit voor kerst

  • In de spotlight: Anne Vrieze van WWZ Academie

  • hardeman kleding mode

    In de spotlight: Sophie Hardeman van kledinglijn Hardeman

  • Hoe groei je een bos in je achtertuin?