Staycation!

26 procent van alle Nederlanders blijft deze zomervakantie thuis. Vorig jaar was dit nog maar 18 procent. Ook gaan we steeds korter op vakantie, waardoor we meer tijd rondom het huis besteden. En dat hoeft helemaal niet saai te zijn!

De beste tips voor een geweldige staycation:

  • Kamperen in de tuin

Romantisch én spannend. Een nachtje (of twee!) kamperen in de achtertuin. Bijvoorbeeld met deze grote familietent! Laat vooral alle (mobiele) apparatuur thuis. Urenlang verhalen vertellen is véél leuker dan Twitter en Facebook.

Geen achtertuin maar wel een balkon? Leg een luchtbed op het balkon en trek er een klamboe overheen om jezelf te beschermen tegen de muggen. Plezier gegarandeerd!

  • Smmmmoothies!

Gezond en lekker: het internet staat vol met smoothie recepten en Nederland maakt daar volop gebruik van. Met je blote voeten in je eigen zwembadje en een smoothie in je hand vind je het opeens geen enkel probleem meer om thuis te zijn.

Lees ook:
Lekker zomers: gezonde vitamineboost!

  • Ouders vs. Kinderen

Je ouders de hele tijd zien zonnen in hun luie stoel is écht heel saai.. Daag je kids eens uit tot een watergevecht! Waterpistolen, waterballonnen en waterflessen in de aanslag. Klaar voor de start, af!

Geen zin om nat te worden? NERF-guns zijn ook ideaal! Deze plastic pistolen hebben zachte pijltjes, zodat niemand gewond raakt.

  • Hoe meer zielen…

Nodig de buren uit voor een buurtbarbecue. Iedereen houdt van gezelligheid en lekker eten! Eind augustus zijn de meeste Nederlanders weer thuis en jij als staycation’er kan dan alle buurtbewoners opwachten voor een warm welkom thuis. Barbecues die er 100% een geslaagde avond van zullen maken? Bekijk er hier eens een paar.

Proost op een geslaagde vakantie!

Gerelateerd

  • Actrice Halina Reijn: “Ik heb mijn kinderloosheid goed kunnen verwerken”

  • Twee vrouwen en een kinderwens: hoe dan?

  • Boek ‘Geef dat kind een slok jenever’ roept ouders op weer gewoon te gaan doen

  • Jona (22) is opgegroeid met 2 moeders en een donorvader